Willa-test, 1-2-3

Toen Isabel aan mij vroeg of ik zin had om haar nieuwste geesteskind te testen, zei ik meteen volmondig ja!
Zo gluren achter de schermen voor de lancering van een nieuw patroon vind ik super. Ik leer telkens dingen bij en leer bloggers/ IG-ers die ik al een hele tijd volg een klein beetje persoonlijker kennen.

Het duurde in tegenstelling tot mijn gewoonte meer dan een week voor ik enige vorm van feedback kon geven over het patroon.
Gelukkig was ik toch nog ruim voor de deadline klaar met testen. Met een kleine baby extra in huis, ging het testen niet echt in 1,2,3. Eerder in 1,2,…, 100 én mijn stoffenbestelling liet ook nog op zich wachten.

Ik wou de Willa maken in de A-lijn jurk versie voor mijn jurkjes-minnende dochter. In mijn voorraad stoffen vond ik weer net niet meer genoeg stof om het jurkje te kunnen maken, dus ging ik langs bij de stoffenwinkel voor een mooie lap effen SYA6 stof in gesluierd roze.
Toen ik thuis kwam, zag ik dat ik nog van die roze stof had liggen, een restje van een eerder project. Ik blij natuurlijk! Ik probeerde die ochtend zoveel mogelijk patroondelen uit die stof te knippen. Enkel de rokdelen moest ik nog uit het nieuw bijgekochte stuk stof knippen. Ik werd tijdens het knippen (gelukkig) meermaals onderbroken door kind 1, kind 2 en kind 3. Vervulde wensen alsof ik een fee was en tegen de middag (en bij beter licht!!!) kon ik verder knippen. Toen zag ik tot mijn spijt en verbazing dat het een andere tint roze was! Gelukkig dus dat het niet van 1,2,3 ging! Wat research leerde mij dat ik op zoek moest naar de amberlicht roze stof uit de wintercollectie van 2017.
Wetende hoe vlot SYA6 stoffen altijd over de (al dan niet digitale) toonbank gaan, was dat niet zo gemakkelijk. Gelukkig wist Eleen me te vertellen dat Studio Olive deze nog op voorraad had én dat ze zelfs afgeprijst was! Een paar muisklikken later, zat een halve meter amberlicht roze SYA6 in mijn winkelmandje. Een dag of 2 later zou die geleverd zijn door B post, maar het pakje was nergens te bespeuren. (weer een vertragende factor in het Willa verhaal!) Na een telefoontje met de klantendienst en een melding bij de verantwoordelijke van mijn regio ging ongeveer een uur later de deurbel! De postbode had zich van straat vergist en had het pakje op het juiste huisnummer, maar in de verkeerde straat afgeleverd. Vergissen is menselijk!
Eind goed al goed! Mijn pakje was terecht en ik kon aan de slag.

Ik koos voor de A-lijnjurk met ruffles aan de schouderbanden en mooie bolle ietwat retro knopen die ik vond bij veritas.

We gingen in de herfstvakantie naar de Pippi Langkous musical kijken (Hoera! Ik plantte Pippi Langkousliefde in mijn kind. Het is genetisch!) Het Capitool, de perfecte plek om nog wat extra foto’s te maken van mijn eigen Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemunta Efraïmsdochter Langkous.

De eerste Willa kwam er dus niet in 1-2-3, maar ik hoop binnenkort een jumpsuit versie te maken en de broek voor mijn zoon. Hij heeft namelijk een groeispurtje gehad en heeft water in zijn kelder staan 🙂 Voor hem zit een versie met colorblock alvast in mijn hoofd klaar! Patronen die voor jongens en meisjes gebruikt kunnen worden, zijn toch altijd een pluspunt, nietwaar?

1 Comment
  1. Majella

    Zo mooi. Eenvoud siert.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Lila, or should I say Ochre?

Next Post

Tijden lang verhaald / Tale as old as time