Want een olifant loopt door!

Mijn jongste zus en ik spreken soms Disneys met elkaar. De ene zegt een zin en de andere vult aan. Ik denk dat je kan stellen dat onze ouders een aanzienlijke bijdrage hebben geleverd aan het uitbouwen van het Disney imperium. We hadden waarschijnlijk alle Disney films, zo ook Jungle Book.

Het nieuwe patroon van A closet full of magic, heeft de naam gekregen van Louie, de apenkoning uit Jungle Book.

De titel van mijn blogpost verwijst dan weer naar de kudde olifanten die onder leiding van Kapitein Hathi doorlopen en alle obstakels op de weg platwalsen. Net als ik bij het maken van mijn Louie’s. Plots werd het mei en kwam onze vakantie dichterbij, hadden we een jarige waarvoor ik nog 3 feestjes moest organiseren (en een verjaardagsjurk moest naaien, een lat die te hoog ligt? Ik? Neen nooit) en kreeg ik een stress’ke.
(hopelijk) Mooi-weer vakantie in het vooruitzicht en de kindjes hebben nog geen zomergarderobe en die van vorig jaar die past écht niet meer. Deze olifantenmoeder liep dus gewoon door, door de handleiding, door haar stoffenvoorraad en stikte 7 Louie’s in elkaar. 5 voor mijn oudste zoontje en die 2 anderen waren voor de pleegkinderen van mijn zus.
Ik maakte de bermuda versie en de short in medium lengte. Ik werkte de zoom een keer af met de manchet-optie, ik gebruikte een paar keer de knooplusjes. Ik heb Louie’s met achterzakken en met zakflappen, met en zonder biais aan de zakken vooraan. Ik deed mijn best om jullie de verschillende versies te kunnen tonen (en voor de variatie in de kleerkast ook natuurlijk).

Jammer genoeg was het de laatste weken niet echt shorten/bermuda weer.
De zonnestralen die door de hemel braken werden toch benut om deze blogpost met jullie te kunnen delen.

Het stofje van deze Louie is eentje dat ik kreeg uit de stoffenvoorraad van een vriendin die me aan het bloggen bracht. Dat zij er nu niet meer is, maakte het wat extra spannend om erin te knippen, maar ik deed het toch en ben er erg blij mee. Dit mediumshortje met knooplusjes en zakflapjes zal veel gedragen worden en is makkelijk te combineren met verschillende bovenstukken. Op de zakflapjes zigzagde ik zijn initialen. Dat vond ik zelf een leuk detail. 😀

Hoe mooi dit blauwe shortje ook is, er is weinig Jungle Book in te bespeuren. Ik maakte dus ook nog een #banannegeel (inside joke) shortje, één in een berenstofje (balou), één in een leeuwenstofje (ok, er komen geen leeuwen voor in Jungle book, maar het past min of meer in het thema) en een groene short waarvan ik de zakken knipte uit een restje van een Thea blouse die ik voor mijzelf maakte. Misschien is deze laatste toch iets (te?) girly, maar mijn stoere kerel kan dat wel aan. En stiekem vind ik twinnen gewoon leuk.

Welke is jullie favoriet?

5 Comments
 1. F. MORGA

  SCHITTEREND !!!
  Mooi hoe je verschillende details in een basispatroon verwerkt,… iets wat velen te weinig doen / durven doen…
  De zon mag nu echt gaan schijnen,… en liefst véél en héél lang… 😉

  1. Liesbeth

   Het wil hier maar niet lukken hè, die zon? Gelukkig komt de vakantie dichterbij 🙂

 2. Wendy

  Heel mooi,
  Ik vind de gele en de groene het leukst.

 3. Dorien

  Ja, een olifant loopt door!
  Dum-dum-dum-ta-da-dum.

  1. Liesbeth

   Quod erat demonstrandum! 😊

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Vijgen na Pasen

Next Post

Er is er een jarig, hoera!