Tijden lang verhaald / Tale as old as time

Met deze foto maakte ik jullie via instagram al warm voor het nieuwe avontuur waar ik ben ingestapt. Qwinta, het creatieve brein achter Larth nam me mee op avontuur, naar de diepe krochten van haar waanzinnige hersenpan waar de schoonste ideeën geboren worden. Ik meen dit écht, Qwinta is zo’n talent!
Zij presenteert jullie vandaag (samen met mijzelf en enkele andere bloggers) haar nieuwe geesteskind Babette.

Babette komt met een verhaal. Babette is namelijk een karakter uit Belle en het Beest. Het patroon is gebaseerd op de dames die in zwijm vallen voor Gaston (in tegenstelling tot Belle die niets van hem moet weten *zingt nu even “Madam Gaston, ’t is om te gillen, Madam Gaston, zijn vrouwtje lief. Oh neen, dat zou ik echt niet willen. Ik wil hier weg uit dit provinciedorp*) Met de verschillende opties in het patroon, krijg je verschillende soorten Babetten.

Ik ging voor een Babette in een romantisch stofje, ’t is te zeggen: een romantisch laken.  Blauw-wit zijn kleuren die Belle vaak draagt, de bloemetjes maken het extra romantisch.  Ik maakte de versie met de gebogen halslijn (zo mooi!) en lange mouwen met ruffles. Als extra verwijzing naar Belle en het Beest, werkte ik de randen af met een bontje. Bont als verwijzing naar de jager, Gaston, of naar het harige Beest, zo je wil 😉

Model voor dit projectje was mijn nichtje. Een echte “Belle”, zó een schone “ginger”! En ik mag dat zeggen. Kennen jullie Tim Minchin? Hij heeft een liedje met lyrics “only a ginger can call another ginger ginger“, vandaar dus dat ik dat mag zeggen 🙂

Geef toe, knap kind hè? Dat hebben mijn broer en zijn vriendin goed gedaan!

De gebogen halslijn is zeer zedig in een 18 maanden. Niet zo uitgesproken als in de grotere maten, maar toch is het in die kleine maatjes ook een heel mooie halslijn. Het lijfje is gevoerd en er zijn knoopjes voorzien aan de achterzijde.

Vanaf vandaag kunnen jullie aan de slag met Babette. Je kan haar hier vinden én begin al maar te watertanden, want er volgt gewoon een jaar lang élke maand een nieuw patroon gebaseerd op een Disney-karakter. Zo krijg je na een jaar naaien “a closet full of magic”! Ik ben zó benieuwd wat Qwinta nog allemaal voor ons in petto heeft!
Ik voel hier véél binge-watching komen, gevolgd door binge-naaien.

5 Comments
 1. Oma

  Mooi kind inderdaad zoals al mijn kleinkinderen 😍😘

 2. Erminea

  Zo mooi en betoverend! Stiekem benieuwd waar je dat boontje haalde en hoe je het vastnaaide…

 3. Qwinta Van Ryckeghem

  Oh Liesbeth… Iedereen weet dat ik hardcore ben, maar ik krijg tranen in mijn ogen van die woorden. Ik sta hier met een hoofd zo rood als een tomaat. (LOL) Ge moogt zeker zeggen dat het een schoon kind is, want dit kleintje is gewoon om op te eten. Da snoetje. Uw laken is prachtig! Die mouwen geven een extra toets. Knap gedaan. Mercikes, sjoe!

 4. Erminea

  Betoverend mooi!
  Ook benieuwd waar het bontje aan de mouwen vandaan komt en hoe je het vastnaaide 🙂

  1. Liesbeth

   Het bontje is een bonten lint dat van bij Carina’s naaiatelier komt in Vlimmeren. Het is een lint van 10 cm breed, ik plooide het gewoon dubbel rond de rand van de mouw en stikte het met een rechte steek vast.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Willa-test, 1-2-3

Next Post

Gratis patroon: Coosy kruippakje