Summer vibes!

Terwijl ik in mijn mega-curverbox op zoek was naar een stofje om mijn eigen zomer-zwangerschaps-gardarobe uit te breiden, stootte ik op een prachtig Artgallery-stofje dat ik een tijd geleden kocht bij Bellelien, wat mij betreft dé plek om Artgallery-stofjes te scoren. Jammer genoeg voor mij, eiste mijn dochter het stofje op voor een maxirok voor haar. Hoewel ik voor mijzelf wou naaien, kon ik een vraag van haar kant niet laten liggen. Als ze er zelf om vraagt, dan betekent het toch zeker dat ze het zal dragen, dus ik ging meteen aan de slag!
Ik had 1m20 gekocht, die knipte ik in de helft, zodat ik een dubbele stofbreedte had om te rimpelen. De zijnaden werden gestikt, de volledige breedte gerimpeld en ik zette er een SYA6-elastiek op. En klaar was kees!
Zo een rimpelrok (kort of lang) is zo’n dankbaar naaiprojectje. Zonder patroon en met minimale naaitijd weer een extra kledingstuk in de kast.
Een maxirok is natuurlijk iets minder vaak draagbaar. Een ideaal stuk voor een warme zomerdag, beschermt tegen de zon en toch heerlijk luchtig. En als ze er tegen het einde van de zomer uit is gegroeid, maak ik er tegen de herfst gewoon een korter exemplaar van.
En hou je nu vast, ik heb niet de gewoonte om zoveel foto’s te gebruiken in mijn blogs, maar mijn model was in vorm! Misschien heb ik deze keer ook weinig “verhaal” om te vertellen, dus dan mogen de foto’s voor zich spreken.

Zou het me dan nu wel lukken om voor mijzelf te beginnen naaien?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Vijgen na Vesper

Next Post

Moeder wil ook eens wat