Stikbelgique

Ik vertelde al eerder dat ik door te bloggen al veel straffe madammen ontmoette. Marjolein is er daar eentje van. Ter ere van haar 5de blogverjaardag, viert ze feest. Ze wilt blogland graag kleuren met heel veel moois, liefst van Belgische bodem. Dus Belgische patroontjes in de kijker zetten, Belgische stofjes/fournituren in de kijker zetten of -het summum- een combinatie van beide.
Onbewust naai ik al behoorlijk Belgisch, in mijn patronenkast zitten enkele vaste Belgische waarden en bij het nakijken van mijn stoffenkast, vond ik daar toch ook enkele Belgische meters en fournituren terug. Ik ging aan de slag!

Met familie bij de hand, kom je door het ganse land. Zo leerde ik Carina’s atelier in Vlimmeren kennen. Ik kocht daar meer dan een jaar geleden een roestbruine gebreide stof van de La Maison Victor collectie met als doel om de populaire Aster-trui met boothals te maken. Ik zag daar ook een heel eenvoudige -doch stijlvolle- kokerrok op een paspop gepresenteerd. De eenvoud van het concept geloof je vast niet: boordstof! Men neme 65 cm boordstof naar keuze, men zette daar een leuke elastische tailleband aan, men gebruike een blindezoomsteek en je hebt daar ineens een geweldige kokerrok in je bezit. (Die 65 cm is wat ik gebruikte voor mijn 1m75, als je kleiner/groter bent, heb je iets minder/meer nodig natuurlijk).
Geen idee of de boordstof en de tailleband die ik vond Belgisch zijn, maar het “patroon” pikte ik dus op Vlaamsche bodem op.
Ik draag de rok heel graag met een wijde top bovenaan, maar gezien de herfst, moest ik ook op zoek naar alternatieven.

De glinstering in de boordstof is roestbruin, perfect dus om te combineren met de gebreide roestbruine stof die al meer dan een jaar in mijn kast lag te wachten om omgevormd te worden tot een Aster. Gezien mijn lengte en de neiging van LMV patronen om kort te vallen, verlengde ik de Aster met 10 cm, ook de mouwen verlengde ik met 10 cm om tot halverwege mijn onderarm te komen.

De Aster vind je trouwens terug in LMV Editie 3, mei-juni 2016, ondanks het feit dat zij ook met een gebreide stof werkten, vind ik dat de mijne heel wijd valt, maar ik heb me door een vriendin laten vertellen dat dat perfect kan in combinatie met een aansluitende rok (zoals hier het geval) of in combinatie met een skinny jeans. Ik laat me dus leiden door mensen met meer verstand van Fashion dan mijzelf. 😀

Laat het me vooral weten als het toch echt not done is om zo over straat te lopen 😀

 

 

 

5 Comments
 1. Iebe

  Wijde topjes/truien + strakke broek/rok = helemaal in de mode!

 2. Nathalie V.

  Boordstof voor een kokerrok … je moet er maar opkomen he!
  Ik vind het een toffe outfit. Zowel met de rok als met de skinny jeans. Je kan er dus gerust mee op straat komen 😉

 3. mamadammeke

  Staat je echt geweldig!

 4. Tamara

  Zeker mee op straat komen!! Heel toffe outfit! En ja, een losser bovenstuk combineer je best met een aansluitend onderstuk zoals skinny jeans of een kokerrok 😉 Helemaal geslaagd!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Sien huwt Billie

Next Post

Let's Sti(c)k together #Stikbelgique