Stayin’ alive!

Bee Gees gewijs en op het juiste ritme reanimeer ik mijn blog. De zomervakantie kwam met weinig naaigoesting. Alle kleerkasten waren gevuld en het huis ook voortdurend. Zo eens een uurtje ongestoord naaien, klonk aanlokkelijk, maar ik kwam er nooit echt toe.
Het was een leuke vakantie met veel samen-tijd voor mij en de kindjes, veel creatief bezig zijn ook. Ik overweeg een knutselkamp te organiseren volgende zomer. Ik heb zoveel leuke dingen geknoopt, geknutseld, gevouwd, getekend, geweefd, gebonden, ge…. en nu eindelijk ook nog eens iets genaaid, dankzij Qwinta en haar Closet full of Magic!

Na een zomerstop, wordt er ook in patroonland weer leven geblazen, heel erg toepasselijk met een patroon gebaseerd op de film Coco. Ik moet eerlijk toegeven, “Coco”, ik dacht dat dat over een papegaai zou gaan en had niet meteen veel zin om aan een papegaaienkostuum te beginnen, carnaval is nog ver weg. Ik was meer dan aangenaam verrast toen ik de film zag in voorbereiding op het naaiwerk. In de film komen wel wat gevleugelde dieren voor, maar hij gaat alles behalve over papegaaien. Het is een film over Día de Muertos , een Mexicaanse feestdag om de doden te herdenken en eren. Aan allen die de film nog niet zagen: hup hup, schop onder je kont, op je fiets naar de bib en bekijk Coco. Het is echt de moeite!

Qwinta vraagt altijd lief om in thema te naaien. Ik vind dat vaak een moeilijke opdracht, ah ja, ik noem mij “creatief mits handleiding”, maar er komt dus geen handleiding bij het thematisch naaien. Wel een uitgebreide werkbeschrijving en een duidelijk patroon, dát wel, maar geen lijst met thema-mogelijkheden.
Dit keer werd het met tijdens het kijken van de film al duidelijk. Ik had mijn thema! Deze blog ontstond bijna 2 jaar geleden omdat ik mijn creatief ei kwijt wou. Wie me van in het begin volgt (of hier gaat lezen) weet dat er ook wat andere dingen speelden.

Ik erfde van Saartje een heel mooi stofje dat zo kleurrijk was dat het me aan alle vrolijke kleuren uit de film deed denken. De oranje bloemetjes lijken sterk op de brug tussen de dodenwereld en de wereld van de levenden, bovendien is een erf-stofje toch Klein probleempje (of detail zo je wil), het is een stofje met wat stretch en voor Tia worden stoffen zonder stretch voorgeschreven. Eigenwijsheid is me niet vreemd en ik deed het toch met een stretch stof.

Qwinta waarschuwde me dat ik goed zou moeten verstevigen want dat dat anders ging uitrekken en op niets zou trekken (pun intended), maar met naaien in de vakantie tussen de soep en de patatten en tussen de kinderen en knutselwerkjes en … hoor je me komen… vergat ik te verstevigen!

Niet getreurd, ik speelde met de knopen een beetje vals. Ik naaide ze gewoon vast zonder knoopsgaten te maken. Enkel voor de bovenste knoop maakte ik een knoopsgat waardoor dat rekken nog meevalt.

Toen Tia afgewerkt op de tafel lag, deed ze me ook wel aan mijn oma denken… Ze droeg altijd een “voorschort” in de keuken en ik twijfelde heel erg of mijn mooie stofje nu geen voorschort geworden was…

Saartje, wat denk jij, daar tussen je wolken?

4 Comments
 1. Qwinta Van Ryckeghem

  Het is een prachtige jurk geworden. Knap gedaan. En wat een schoonheid die kleine meid van jou.

 2. Oma

  🥰 dochter en kleindochter

 3. Delphine

  Wat een mooi kleedje, ze staat er zo lief mee

  1. Liesbeth

   😘

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Bob voor mijn Bobette

Next Post

Coronatijden