Sien huwt Billie

Sinds het starten van mijn blog is er een wereld voor mij open gegaan! Ik leer -virtueel althans- zoveel straffe madammen kennen. Ik waagde mijn eerste stappen op Instagram en zie daar dagelijks zoveel mooie dingen passeren. Mijn lijstje met dingen die ik wil naaien dikt alleen maar aan (maar zij die me al een tijdje volgen weten dat mijn stoffenkast ook navenant is). Sommige mensen vragen me trouwens hoe ze me kunnen volgen, dat gaat dus makkelijk via instagram. Daar komt telkens een berichtje als ik een nieuwe blogpost het wereldwijdeweb in stuur.
Zo zag ik dat Sofie van WenSJewat een nieuw gratis patroon uitbracht, namelijk “Fons en Sien”, een patroon waar je een sweater of een jurkje mee kan maken. Voor kleine Fonsjes en Sientjes. Ik vond het patroon wat over-sized vallen en dat vind ik persoonlijk niet zo mooi, maar ik zag zoveel mooie Sientjes passeren, dat ik er toch ook één wou maken. Ik zette de schaar in de schattige roze Elvelyckan pandabeertjes die ik kocht bij de stoffenkamer, ik had niet genoeg om een Sientje te maken, dus ging ik voor Fons. Jammer genoeg viel deze als een zak patatten rond het lijfje van mijn meisje. Het zou zonde geweest zijn van de stof, dus ik besloot om voor-en rugpanden via de middenvoor te versmallen. Ik nam voor-en achteraan 3 cm weg. Achteraan deed ik dit door de goede kanten op elkaar te plooien en op 1,5 cm vast te stikken. Het losse flapje vouwde ik plat tegen het achterpand en stikte dit nogmaals door. Vooraan vouwde ik het voorpand met de slechte kanten op elkaar en stikte ook opnieuw op 1,5 cm. Het losse stukje plooide ik van rechts naar links over het voorpand. Zo bekom je een vals knopenpad. Dat idee haalde ik bij een van de opties van de Billie van Zonen09. Zo trouwde Sien met Billie, of eigenlijk Fons met Billie besef ik nu.

In eerste instantie wou dochter het resultaat niet aandoen, ze voelde de naad zitten van de aangeknipte mouw en is nogal gevoelig voor naadjes en structuren, maar mits wat overtuigingskracht lukte het toch. We gingen naar de opening van het nieuwe buurtcentrum waar Fons-Billie zeer geschikt bleek om te springen op het springkasteel. Fons-Billie is ook perfect bevonden in combinatie met een roze-oranje-glitter-prinses-snoet.


Misschien ga ik nog op zoek naar knoopjes om het valse knopenpad nog extra te accentueren…

2 Comments
  1. Oma

    Mooi hoor

  2. joke eeckhout

    heel mooi opgelost! fons-billie is een mooi koppel!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Lora meets Atelier Brunette

Next Post

Stikbelgique