Sella #1

In deze blogpost sprak ik over mijn bezoek aan de stoffenkamer om een Sellarok te kunnen maken voor mijn dochter. Het lijkt wel of ik de laatste dagen/weken niets anders doe dan naaien 🙂 Ik ben nochtans behoorlijk moe, maar ik wil nu toch nog optimaal gebruik maken van de vrije tijd die ik heb met 2 kindjes. Met het 3de dat zich bijna meldt, zal het hier even op een lager pitje gaan staan denk ik 🙂

Mijn eerste bevindingen over Fibre Mood waren niet zo positief, in verband met de pasvorm dan van de Phoenixtrui, maar ik wou het magazine toch nog een herkansing geven. Het breipatroon dat ik hier al showde was trouwens wél naar wens.

Ik ging aan de slag met het Sella-patroon. Een eenvoudig A-lijn rokje dat me wel kon bekoren door de schattige zakjes en het knopenpad vooraan (hoera voor de drukknopen!) Uit de matentabel was me weer niet helemaal duidelijk welke maat ik moest nemen voor mijn dochter. Ik begin zo stilletjes aan te denken dat ik mijn kinderen niet kan opmeten. Ze zijn groot, maar verder wel normaal gebouwd. Toch kom ik bij verschillende patronen uit op een maat die het dubbele is van hun leeftijd. En eigen kind schoon kind, maar mijn kind heeft toch niet de tailleomtrek van een kind van 10 jaar? Ik bedoel … er moet toch een aanzienlijk verschil zijn? Ik besloot dus om te gaan voor een 6 jaar voor mijn 5-jarige. In de tailleband wordt toch ook gewerkt met een knoopsgatenelastiek, dus die geeft dan ook weer wat speling. Ik was van plan om de rok 5 cm te verlengen, omdat ik een roklengte van 31 cm kort vond, maar ik vergat dit terwijl ik aan het knippen was *oeps*

Ik werkte mijn naden af met een sierstiksel in de vorm van bloemetjes. Dochter vindt bloemen altijd een goed idee! In de verticale naden valt het stiksel niet zo op, omdat mijn naaigaren heel goed passte bij deze canvasstof die ik kocht bij de stoffenkamer. Voor de zakjes vond ik dat het stiksel toch iets meer in het oog mocht springen, dus paste ik daar mijn garen aan naar iets terracota-achtig. Ik denk dat dat mijn lievelingskleur is, of oker, of groen.

Ik volgde de werkbeschrijving overal, behalve bij het aannaaien van de knopen in de tailleband. Dit is de voorlaatste stap volgens de werkbeschrijving, maar dat vond ik niet logisch, omdat je dan toch doorheen de 2 lagen van de tailleband gaat met je garen, of zie ik dat nu mis? Ik naaide de knopen dus al aan vlak voordat ik de tailleband aan het rokje bevestigde.
Ik bleek geen knoopsgatenelastiek meer in mijn fourniturenvoorraad te hebben zitten. ERGO: Fournituren heb je al-tijd te weinig! Net als boordstof! Ik heb ook altijd net-niet de juiste kleur om een projectje af te werken. Weer even naar de plaatselijke veritas (ze zien me daar graag komen) en ik kon het rokje helemaal afwerken.

Mijn dochter was bij het laatste bezoek aan de stoffenkamer helemaal verliefd op de Lotte Martens kniekousen. Ik wou er eigenlijk geen kopen voor haar, omdat ze niet zo makkelijk is met kousen. Ze voelt altijd ieder naadje. Kousenseizoenen zijn niet haar favoriete seizoen, laat het ons zo stellen. En die kousen die komen met een (begrijpelijk) kostenplaatje, maar ze was zó verliefd en ik zwichtte 🙂 Ze kreeg de kousen, ik dacht wel dat ze mooi zouden gaan passen bij haar Sella, maar nu: DRAMA! Die kousen waren verdwenen! Ze deed ze hier thuis al aan, zomaar en ik legde ze “mooi opzij” zodat ze niet zouden gebruikt worden om op kousenvoeten de kippen te gaan voederen enzo…
Edit: ik vond ze terug in mijn voorraad boordstof … logische plaats toch, om kousen te bewaren?

Voor bij deze Sella, maakte ik ook een Billie-hack met een extra ruffle op het voorpand. De stof haalde ik ook bij De Stoffenkamer en is een ontzettend mooie (al zeg  ik het zelf :p) tricot uit de FW2018 Froy and Dind collectie.
Dat stofje en die Sella zijn voor elkaar gemaakt!

Een Sella#2 is ondertussen ook al gemaakt in die mooie roze Corduroy. Die toon ik binnenkort wel eens op Instagram.
Bedankt voor het bezoekje!

2 Comments
  1. Leentje

    Heel mooie outfit! En zo te zien ook maar goed dat je niet koos voor de tailleband van een tienjarige 😉

    1. Liesbeth

      Klopt! Al heeft ze in een 6 jaar ook niet veel overschot *oeps* De knoopsgatenelastiek was niet nodig 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

1 september - 1 jaar bloggen

Next Post

Over een kind met een gouden randje...