Ruiten voor mijn hartenkoning

In mijn #makenine voor 2019 nam ik 2 breipatronen op. “Die trui voor jou ziet er heel mooi uit”, zei Meneer Draadjes, “maar maak maar eerst de mijne”. Een opwarmertje (letterlijk en figuurlijk), want een projectje dat enkel rechts en averechts nodig heeft en in brushed alpaca, zalig zacht en wollig warm.

Het patroon is van Katia, hier te vinden. Ik kocht mijn wol bij breiwebshop.nl en nam me voor om zijn trui af te hebben voor Valentijn. Begin januari ging ik ermee aan de slag. Ik rekende uit dat ik aan 5 cm per dag tegen 14 februari wel klaar zou zijn, het was haast breien met de zweep erop. Iedere dag werd ik op de rooster gelegd “of ik wel al had gebreid vandaag”. Hij wou echt héél graag een extra lekkere warme wollen trui. Dat werd héél snel héél duidelijk. Die 5 cm per dag ging voor hem veel te traag. Gelukkig was daar dan La Mamma die 1 keer per week naar het verre Lochristi probeert af te zakken om het jongste kleinkind groot te zien worden. Zij deed dus ook weer haar deel, zoals bij deze trui. Samen breien en kijken naar een vrolijke baby, meer moet dat niet zijn.

Qua maatvoering 1 grote opmerking voor het patroon: waar zit de maattabel in Godsnaam? Ik bepaalde de maat op basis van borst-en tailleomtrek en een ander breipatroon. Mijn wol was sowieso dunner dan de wol waarmee het patroon werkte, dus ik moest de stekenverhouding iets aanpassen, maar dat ging vlot.

Bij het in elkaar zetten van de trui was er weer een probleem, de mouwkop bleek veel te kort om in de mouwopening te passen en de mouw was ook redelijk kort. De afgekante steken werden dus terug los gemaakt. Ik meerderde nog 20 steken over 16 rijen en toen…. paste de trui als een bus.

Zo blij als een ei, is hij met een warme, maar heel lichte trui erbij! Afgewerkt ruim voor de “deadline” en meteen in gebruik genomen.

2 Comments
  1. Katrien Depoorter

    Mooi mooi mooi !
    Mmm, doet me zin krijgen om de trui voor Dieter toch af te werken … de schat wacht al meer dan een jaar 😀

  2. Delphine

    Wauw!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Geschenken doen aan diy denken!

Next Post

Naaitijd cadeau