Riva by Fibre Mood

Eind vorige maand, mocht ik samen met een groep blogsters het atelier van Fibre Mood gaan bezoeken. We werden ondergedompeld in het proces van tekenen, ontwerpen, naaien, fotoshoots, schrijven, vertalen en noem maar op. Alles wat er komt kijken bij het ontwikkelen van een naaimagazine dus.


Het atelier was buitengewoon indrukwekkend en we kregen een heuse preview van de ontwerpen uit het nieuwe magazine. In editie 3 staan weer 16 naai-en breipatronen, waarvan ik er voor mijzelf alleen al 7 wil maken. Wat mij betreft een succes editie dus, alleen heb ik nog al eens de neiging om te worstelen met matentabellen. Mijn lichaam laat zich niet zomaar in een hokje steken. Ik had mijn oog (onder andere) laten vallen op de Riva jumpsuit, maar ik twijfelde heel erg of ik deze wel zou durven maken voor de linkparty. Het is een patroon dat veel stof vraagt, en als het dan niet uitvalt zoals gewenst, is dat zonde van de stof.
Gelukkig kon ik in het atelier de Riva’s passen die door de modellen werden gedragen en besloot ik ervoor te gaan.

Op basis van de matentabel val ik tussen maat 44 en 46 (mantra: Size is just a number, size is just a number, size is just a number), maar op basis van de tabel met afmetingen van de afgewerkte Riva ging ik voor maat 40.
Ik bestelde 4m20 van deze twill bij Stoff Stil. Ik begreep niet waarom ik voor een crêpe stof 4m20 zou nodig hebben en voor twill maar 3m80… Maar aan het einde van de rit heb ik dus 1m20 stof over.
Een maat 40 kan je dus ook uit 3m stof maken volgens mij, ten minste als je geen groot patroon hebt dat je wil laten doorlopen.
Vanaf deze editie wordt er trouwens gewerkt met werkbeschrijvingen in de vorm van tekeningen in het tijdschrift zelf. Als je extra uitleg nodig hebt, kan je nog steeds naar de website surfen om de werkbeschrijving te downloaden, maar een beeld zegt vaak meer dan 100 woorden 😉 Ik vond de werkbeschrijving heel duidelijk.

Ik verlengde het bovenstuk 3 cm en nam aan de bovenkant van het broekdeel 3 cm weg, al twijfel ik nu wel of ik het broekdeel niet beter had gelaten zoals het was…

Ik droeg het jumpsuit al op een feestje met pumps, maar ook op het werk met sneakers. Het kan met een wollen vest in de winter en zonder extra laagje kan ook perfect in lente of herfst.
Een Riva for all seasons?

De jongste telg van het gezin vindt die Riva ook helemaal prima. Ik hou zelf van kledij waarin ik makkelijk borstvoeding kan geven, door de grote overlap van beide voorpanden is er makkelijk toegang tot de borst, dus ik ga deze Riva nog vaak uit de kast halen 🙂

En jullie, wat maken jullie uit de nieuwe editie?

3 Comments
 1. Khadetjes

  Oh waw, staat je erg mooi! Ik denk dat ik je schaamteloos ga na-apen 😉

 2. Katrien Depoorter

  Mooi !
  Mooie klassieke snit en uitstraling door de streepjes (absoluut niet saai, mocht je denken dat ik dat bedoel !) … Ik zou meteen een tweede maken mocht ik jou zijn !

 3. Saskia

  Waw, al een geluk dat je die Riva kon passen. Deze staat je echt geweldig goed! Ik zie een heuse Riva-diva 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Ik zie, ik zie wat jullie niet zien en het is ...

Next Post

De zoektocht naar Elinor in mijn Merida...