Queeste naar een zomerse zwangerschapsgarderobe.

Ergens eind september -of mijn lijf kennende begin oktober, want ik ga sowieso 2 weken “over tijd”- komt er een derde bundeltje geluk bij ons wonen.
De oudste werd in mei geboren, de tweede in december. Ik was dus nog nooit hoog zwanger in de zomer. Dat wordt een uitdaging, niet alleen fysiek, maar ook vestimentair. Ik dacht dan maar tijdig te beginnen met de voorbereidingen voor een warme, zwangere zomer.
Ik speurde pinterest af en vond een zálige website met heel veel ideetjes en uitleg om aan de slag te gaan om een zwangerschapsgarderobe samen te stellen. Ik begon een lijstje te maken van de items die niet mochten ontbreken in mijn kleerkast deze zomer. Dat waren zowat alle stuks die ik op die website vond. Realisme is niet mijn sterkste kant: even dacht ik ook echt dat ik ook al die stuks ging kunnen maken, maar ik heb -net als jullie vermoed ik- ook maar 24 uur op een dag om te verdelen.

Ik ben sowieso fan van kokerrokken. Ze zitten snel in elkaar, zijn stijlvol en makkelijk te combineren met een wijde top of een chique blouse. Dress up or dress down, naargelang de gelegenheid. Die rok mocht dus alleszins al niet ontbreken.
Ik vond nog veel meer leuk, een wijde top een maxi jurk, iets met zwier, …

Ik begon met de kokerrok, die toonde ik al eerder hier. 2 lappen stof aan elkaar naaien, een elastiek erin en omzomen. Meer stelt dat echt niet voor en tóch kwam er een tornmesje aan te pas. De tunnel voor mijn elastiek was niet overal even breed (stikken op een afstand van 2 cm is nochtans niet hetzelfde als het beoefenen van kwantumfysica, maar toch lukte het niet van de eerste keer 🙂 ) De stof kocht ik een hele tijd geleden bij de Stoffenkamer, het was de bedoeling dat ik er een cobalt sweater van ging maken, maar aangezien die nu niet meer mooi rond mijn buik past en ik eerst mijn stoffenvoorraad verder wou zien slinken, gebruikte ik dus deze mooie stevige tricot van Lila Lotta Design.

Zo een kokerrok is perfect om mee te gaan werken, maar op vakantie wil ik toch iets luchtiger om aan te kunnen doen. We zoeken binnenkort het zuiden op, de warmte, maar dus ook de gezwollen benen. Het zou best zijn dat ik steunkousen draag. Dat toonde ik hier ook al eens. Heerlijk sexy, van die melkfles-witte exemplaren. Lang leve de maximode! Maxirokken maakte ik al eerder, maar ik wilde ook graag een maxi jurk. Ik ging hiervoor weer via pinterest op zoek naar een patroon en stootte op een patroon dat ik 4 jaar geleden ook al eens maakte. Nu ja “patroon”, eerder werkbeschrijving: maak een ontzettend lange kussensloop van je stof door 3 zijden dicht te stikken. Knip in de hoeken een armopening en knip in het midden een opening voor het hoofd. KLAAR!
4 jaar geleden deed ik het echt gewoon zo, zonder afwerking van de arm-halsopening, dan zit het kleed echt in 5 minuten in elkaar.

Met 4 jaar meer naaiervaring op de teller, wou ik me er dit keer toch niet zó gemakkelijk van af maken. Ik werkte de naden mooi af en aan de hals zette ik een boordje volgens deze handleiding.
Ik gebruikte viscose tricot met zebraprint die ik kocht bij Madeline De Stoffenmadam.

Eerlijk gezegd twijfelde ik toch even aan de draagbaarheid. Ik deed een poll op instagram met de vraag of het resultaat een “zwangere zebra” dan wel een “geslaagde maxi jurk” was. De geslaagde maxi jurk won de poll met kilometers voorsprong. Daarom durf ik hem ook hier tonen. Ik droeg hem reeds op pinkstermaandag toen we een uitstapje maakte naar Sluis.

Ik ben bij iedere gelegenheid fotograaf van dienst en sta dus bij geen enkel feestje mee op de foto. Heel jammer vind ik dat, want herinneringen worden toch opgebouwd dankzij foto’s, niet? Ik gaf mijn man dus de opdracht om eens wat foto’s te maken van mij samen met de kindjes, die toevallig ook in een outfit van mijn hand mee over de stadsomwalling van Sluis liepen.

Ik geniet echt na van die mooie dag, door het bekijken van de foto’s 🙂

Op naar het volgende bolle buik project!

 

2 Comments
 1. SewBel

  Zo’n heerlijke foto’s! En heerlijke naaisels voor jezelf, knap gedaan! Dat ik dit nu pas gezien heb hier 😉 (ik lees nl. op IG dat jullie al terug thuis zijn van vakantie…)

  1. Liesbeth

   We zijn inderdaad terug thuis intussen, maar ik naaide nog wat dingen voor mijzelf, man en kinderen die veel uit de kast kwamen op vakantie. Daar blog ik binnenkort nog wel eens over.
   Ik had een laptop mee op reis, om misschien te kunnen bloggen van daaruit, maar dat werd het toch niet. Gewoon heel veel samen zijn en genieten!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

En ze leefden nog lang en gelukkig!

Next Post

Over de man die een broek wilde