Primeur!

Primeur voor mijn bloglezers!
Mijn dochter in een broek! Wie had dat ooit kunnen denken? Ik niet in ieder geval. Qwinta had me wel voorspeld dat het met haar Pepper pants ging lukken. Ik was eerst sceptisch, maar ik was vereerd om in de Pepper pants testgroep te mogen zitten.

Het vorige patroon van Qwinta dat ik mocht uittesten, de toto jumpsuit, werd hier in de zomer véél gedragen door mijn zoontje. Dat toonde ik jullie hier en op instagram kwam hij ook een paar keer  voor. Ik was er behoorlijk zeker van dat die Pepper pants ook goed uitgewerkt zou zijn. De handleiding is zo klaar als een klontje en het patroontje zit weer in een hip en een wip in elkaar.
Met nog veel op de to do lijst voor de baby zich meldt, was dat een meevaller van formaat. Ik geloof dat Qwinta me op een maandag vroeg of ik zin had om te testen, op woensdag (15 augustus) zaten beiden broeken in elkaar. Ik had geen touwtjes in mijn fourniturenvoorraad, dus moest ik nog tot donderdag wachten tot ik naar de plaatselijke veritas kon rijden en een heuse yoga-fotoshoot kon doen.

Mijn eigen voorwaarde aan deelnemen aan de testgroep, was dat ik geen stof zou moeten kopen. Bij het opruimen van mijn stoffenkast een paar weken geleden, kwam ik echt veel te veel stofjes tegen waarvan ik niet meer wist dat ik ze ooit had gekocht. Ik kan bijna mijn eigen stoffenwinkel beginnen!
De stof die ik gebruikte voor mijn dochter, haalde ik vast meer dan een jaar geleden in de stoffenkamer. Geen idee hoe die stof heet, het is een dubbel gebreide stof  met hartjes in. Altijd een goed idee als je een broek wil maken voor je dochter die alleen kleedjes wil aandoen 😉 . Ik combineerde dit stofje met boordstof uit de SYA6 collectie om de pijpjes af te werken. Voor mijn zoontje ging ik aan de slag met een rest van een structuur sweater dat ik ook haalde in de stoffenkamer en waar ik voor mijzelf al eens een bethioua sweater uit maakte.

Voor mijn grote 5 jarige dochter, kwam ik volgens de afmetingen op het patroon uit op een 6 jaar. Voor mijn zoontje maakte ik een 3 jaar waarvan ik de pijpjes op basis van zijn beenlengte een centimeter inkortte. Ziehier het resultaat:

Ik ben er alleszins blij mee 🙂 Dankje Qwinta voor de uitnodiging voor je testgroep!
Namasté!

Jullie kunnen nu ook aan de slag met dit patroon! Niet vergeten te taggen met #pepperpants !

4 Comments
 1. Fratsels

  Wat een schattigaards zijn dat toch!

  1. Liesbeth

   Eigenlijk is dat echt waar. Ik mag daar niet over klagen. Het zijn paté’kes 🙂

 2. Qwinta

  Liesbeth, het was een eer om je in mijn (test)groep te hebben. Dank je. Uw kindjes zijn geweldig! Die snoetjes zijn kei snoezig! (In love…)
  Ik vind het ook super dat ze veel plezier in hun nieuwe “Peper” beleven.

 3. Delphine

  Wat een leuke versies. Lijkt me echt een ideaal speel en sportbroekje

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Zak eens lekker door, let's stick together

Next Post

1 september - 1 jaar bloggen