Peaches

De nieuwe Fibre Mood ligt in de rekken en ik mocht aan de slag met de Peaches! Ik probeer een volledige me-made garderobe samen te stellen. Dat gebeurt natuurlijk niet in 1-2-3, maar omdat ik hier al een tijdje mee bezig ben, wist ik dat ik nog wel wat broeken kon gebruiken, al sprak de Wallys me ook heel erg aan. Even was ik in dubio, maar omdat ik ook het Thea-patroon van zonen 09 kocht, koos ik toch voor Peaches.

De eerste broek die ik voor mijzelf maakte, was de Bertha-broek uit editie 2 van Fibre Mood, die toonde ik enkel op instagram. Ik had er nochtans ook een blogpost over geschreven, maar die kwam nooit online en met deze peaches die intussen gemaakt is en een upgrade van Bertha is, zal ik het Bertha-bericht maar verwijderen.
De Bertha is een mooie, klassieke, eenvoudige broek. Het is een goed basispatroon, maar ik miste zakken in die broek! Je kan die natuurlijk zelf toevoegen, maar ik heb liever dat iemand dat voor mij doet 🙂
Peaches heeft zakken! Het patroon schrijft steekzakken voor en geeft ook de optie om op het zitvlak paspelzakken te verwerken. Die laatste liet ik achterwege. Ik had veel naaiwerk (je zou het niet denken, want op deze blog is het de laatste tijd erg stil) en die paspelzakken boezemen me ook wat angst in. Maar met de steekzakken en de mooie plooien aan de voorzijde is Peaches dus nog mooier dan de Bertha vind ik.

Bij de vorige edities van Fibre Mood, vond ik de berekening voor de hoeveelheid stof die je nodig hebt te ruim gerekend. Dit keer klopte de stoffentabel wel. Ik knipte geen paspelzakken, maar verlengde de broek aanzienlijk en zo gebruikte ik bijna de volledige stof op. Bij mijn Bertha volgde ik – zonder nadenken of nameten- de matentabel en ik vond de broek te kort. Ik heb niet graag “water in mijn kelder”. Bij Bertha loste ik dat op door er een boord van 10cm aan te zetten. Nu verlengde ik de pijpen op voorhand. 🙂

De stof kocht ik bij Artevelde Stoffen in Gent. Het is een wolmengeling en dus meer een herst/winter dan een lente/zomer broek. Dat heb ik gevoeld afgelopen zondag toen ik de broek droeg voor het Paasfeest bij mijn familie. Ik had gelukkig ook mijn Suzan jurk mee, die ik binnenkort ook zal delen.

Ik zag onder andere bij Katrien twee hele leuke Mira-jurken die ze maakte voor haar dochters en de Vienna vind ik ook al zo mooi! Dat wordt dus wikken en wegen met welk patroon ik nog aan de slag zal gaan.

5 Comments
 1. Girls in Uniform

  Whaw, ik ben een grote Bertha-fan, maar nu ik jouw ‘upgrade’ zie, ben ik zeker van plan die ook eens te maken. Misschien wat warm voor deze dagen, maar het wordt weer wat frisser… Aandoen dus!

 2. Katrien

  Oh Liesbeth, wat een mooie broek !
  Nu ben ik wel heel benieuwd naar jouw Susan !

 3. Mama

  😘 prachtige dochter met mooie broek

 4. Girl in Uniform Lieve

  Zelf ben ik een grote fan van de Bertha, maar nu ik jouw review lees, heb ik wel veel zin om de Peaches te maken. Ik dacht eerst dat die veel wijder viel dan de Bertha, maar dat valt precies goed mee. Vandaag is het nog wat warmer, maar de volgende dagen wordt het weer frisser. Dragen zou ik zeggen, want deze staat je prachtig!

 5. Sofie

  Hij (of zij) staat je heel goed!
  Deze komt op mijn lijstje om voor mezelf te proberen, denk ik. Al stond de Bertha daar ook al op ☺️

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

De zoektocht naar Elinor in mijn Merida...

Next Post

Eén voor allen, allen voor één!