Ook dit is Billie

Het Billie-patroon, ik stak mijn enthousiasme daarover nog nooit onder stoelen of banken. Dat lazen jullie hier misschien al. Ik ben ook niet van plan om daar mee te beginnen. Een goed basis patroon voor een t-shirt, dat heeft iedere naaister nodig. Laat je nu met een Billie van maat 80 tot 176 (en ik pas zelf ook in die 176!) in small en standaard uitvoering met alle mogelijke opties: lange mouwen, korte mouwen, raglan, ronde hals, met een zakje, met een klepje, een vals knopenpad of zelfs met polosluiting. Je noemt het maar, Billie heeft het.
Er rolden hier al menige Billies van onder mijn naaimachine. Lente, Zomer, herfst, winter, t-shirten heb je altijd nodig.
En het leuke aan die Billie is, dat het niet altijd moet uitmonden in een T-shirt. Dochters kleerkast vraagt namelijk vooral om kleedjes.

Met een Elvelyckan stofje dat ik kocht bij de Stoffenkamer, citroentjes voor mijn meisje en de peertjes uitvoering voor mijn zoontje, ging ik aan de slag. Voor hem werd het een “gewone” Billie, voor haar een kleedje met een vals knopenpad. Ik knipte het patroon door op de kniplijn voor verlengen-verkorten en rimpelde dan een volledige stofbreedte om het kleedje wat lengte te geven. Toegegeven, heel veel lengte was dat niet 😉 Ik heb er het maximale uit gehaald.

2 Comments
  1. Rineke ( Plus 2 is 5!)

    Super leuk! Goed idee, een Billie jurk 🙂

    1. Liesbeth

      Dank je 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Moeder wil ook eens wat

Next Post

Let's sti(c)k together gaat vreemd!