Moeder wil ook eens wat

De kleerkast van de kindjes wordt regelmatig aangevuld met moois. Zo is dat vast bij iedere (naaiende) mama, maar 2 zwangerschappen en 4,5 jaar (and counting) nonstop borstvoeding geven – waarvan 1,5 jaar al tandemend #normalizebreastfeading- , vraagt toch ook echt eens iets nieuws in mijn eigen kleerkast. Daarom was ik de Kerstman zo dankbaar voor het brengen van patronen voor de Bethioua en de Cobalt-sweater.
Bij mijn laatste bezoek van 2017 aan de Stoffenkamer, kocht ik heel mooie textuursweaterstof om aan een Bethioua voor mijzelf te beginnen, maar ik ging eerst aan de slag met een proefstofje in tricot. T-shirten en truien, ik kan ze beiden gebruiken.
Ik ben helemaal fan van Bethioua. Het is zo een eenvoudig patroon, op een half uur zit het in elkaar. Je kan dus gaan voor heerlijk bandwerk en door combinatie van verschillende stoffen, maak je geen twee keer hetzelfde.
Voor mijn testversie gebruikte ik 2 stukken tricot die ik kocht bij Driessen. Ik combineerde een antracietgrijs met een tricot met grijze bloemen in geweven.

Geen ordinaire t-shirt hè?
Omdat de pasvorm bij dit t-shirt goed zat, knipte ik dan ook maar meteen in de sweaterstof die ik kocht. Achteraf gezien mocht het in trui-vorm misschien toch nog een beetje langer zijn, maar ik ben sowieso om voor die gecurvde zoom achteraan. Je moet altijd zorgen dat je ‘leentje’ (aka: lenden) goed warm zijn hè!

En als de kindjes mee op de foto willen, kunnen we nog eens lekker zot doen en onze beste kunst-schaats-moves boven halen. Zonder ijs onder mijn voeten gaat dat toch altijd nog net een tikkeltje eleganter 😉

De cobalt naaide ik voorlopig enkel in een testversie, dus daarover volgt later meer!
Volg je me op intstagram, dan blijf je zeker op de hoogte.

3 Comments
  1. Joke (The Needle Of Choice)

    Heerlijk! Hier is Bethioua de test-versie nog niet voorbij, maar die zit inderdaad alvast heerlijk!

  2. Khadetjes

    Oh, ik snap maar al te goed dat “moeder” ook eens wat wil, al helemaal als het zo’n mooie resultaten oplevert zeg!

  3. Delphine

    heel leuke stukken, vooral fan van je sweaterversie

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Summer vibes!

Next Post

Ook dit is Billie