Mijn kinesist is beter dan de jouwe :)

Sommige dingen klinken gewoon beter in het Engels, toch? #myphysiotherapistisbetterthanyours ?
Dat vind ik toch in ieder geval, zowel dat van die uitspraken als dat van de inhoud van deze uitspraak.

Ik heb een geweldige kinesiste die me begeleidde na mijn 2de en 3de zwangerschap om die diastase van mijn rechte buikspieren weer op te lossen. Die 3 kwartier kine per week, dat was voor me-myself and I en Coos (die altijd mee ging) en Inge (de kinesiste) natuurlijk ook. En ja, ik vind Inge gewoon een toffe.

Toen de laatste kinebeurt naderde, wou ik haar een cadeautje geven. Dat is misschien stom, want ik ben natuurlijk een patiënt en het is haar job om vriendelijk te zijn tegen al haar patiënten, maar ik kon het toch niet laten. Zelfs al ben ik gewoon een patiënt er is niks mis met een cadeautje om een fase af te sluiten vind ik.

Ik maakte onlangs voor mijzelf de Lauren-top uit de derde editie van Fibre Mood. Dat is een wijde top, zo’n beetje one size fits all volgens mij. Het stofje dat ik gebruikte was een lang gekoesterde viscose van Atelier Brunette die ik kocht bij de stoffenkamer. Het rugpand legde ik niet op de stofvouw omdat stof te sparen. Er loopt dus een naad over de middenrug. 

Naaien voor iemand anders is niet zo makkelijk. Je hebt geen maten of als je vraagt om maten door te geven, weet je niet exact hoe die gemeten zijn. Ik was eerst van plan om een Victoria blouse te maken zoals deze hier of de mouwloze variant die ik hier toonde, maar dat vond ik toch wat risicovol. Ik ging dus voor de Lauren top.

De zalmrozige viscose kocht ik bij Artevelde Stoffen in Gent. Om een paar foto’s te kunnen delen, deed ik de top eens aan bij een avondwandelingetje. De broek die ik draag is de peaches uit de laatste editie van Fibre Mood. Die deelde ik hier ook al eens eerder.
De mouwen spannen bij mij een beetje, maar ik denk dat ze bij Inge iets losser zullen vallen.

Ik vind dat de kleur mij ook wel staat, dus misschien ga ik gewoon nog wat extra stof halen om er voor mij ook nog een te maken 🙂 Er is wel plaats voor meer dan 1 Lauren in mijn kast denk ik.

9 Comments
 1. Katrien

  Ik breide een truitje voor het dochtertje van mijn kine na mijn knierevalidatie .. eij was vaak diegene bij wie de tranen kwamen en luisterde toen alles nog wat onduidelijk was. Dat alleen is al een extraatje waard !
  Je bouwt onvermijdelijk een band op, zeker als het echt klikt ! Of zoals Olaf het zegt in Frozen: ‘some people are worth melting for’😄
  Prachtige Laurens !

  1. Liesbeth

   Ja inderdaad hè, je babbelt toch ook echt veel met elkaar. Ik kan dan niet gewoon zeggen “dag en bedankt hè” 🙂

 2. Sofie

  Zo lief van je!
  Die kleur staat jou inderdaad ook heel goed. Een cadeautje voor jezelf lijkt me geen slecht idee 😉

  1. Liesbeth

   Ok, goedkeuring, check 😀

 3. Girl in Uniform Lieve

  Da’s super attent van jou. Voor mijn kinesiste maakte ik onlangs ‘A Girl’s Cube’ in haar lievelingskleur. Een shirt zou ik niet durven, maar als je mij deze zou geven, zou ik superblij zijn 😃.

  1. Liesbeth

   Ja die girl’s Cube van jou, die wil ik ook nog maken binnenkort als verpakking van een ander handgemaakt cadeautje!

 4. Delphine

  heel mooi! ik zou inderdaad nog wat stof bijhalen, een top erbij kan nooit kwaad toch 😉
  mooie smaak qua buggy ook, jullie kunnen stijlvol op pad

  1. Liesbeth

   Bedankt 🙂 bij onze dochter (de oudste) wou ik per se die buggy hebben, maar we hebben hem amper gebruikt. Ik ben een te grote fan van draagdoeken (en die zijn ook zó mooi. Ik heb een zwak voor stofjes hihi). Nu haalde ik hem nog eens van stal, omdat ik onze jongste niet kon dragen als ik foto’s wou van mijn Lauren. 😀

 5. Inge

  My patients/friends are better than yours 🙂 ZOEN en dankuwel lieve dame!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Eén voor allen, allen voor één!

Next Post

Vijgen na Pasen