Match made in heaven

Lange tijd niet geblogd. Ieder vrij moment breng ik tegenwoordig in bed of op de zetel door, in plaats van achter mijn naaimachine. Wat daar de reden van is, onthul ik helemaal onderaan deze post. Voor de curieuzeneuzemosterdpotten die zich niet in kunnen houden, scrol gerust al omlaag.

Ik heb van de wintercollectie van See You At Six Fabrics zó veel stof gekocht (die ik optimaal heb weten te benutten). Iets moest daar toch van geblogd worden, nietwaar?
See You At Six en Rocco, dat is voor mij een match made in haven, een zachte french terry, super soepel en comfortabel, zo van die stoffen om in te wonen. Is dàt nu ook niet wat tieners willen? Kleren om in te wonen? Ik hoop alvast dat mijn petekind er ook zo over denkt. Hij droomt er van om een tiener te worden 😀 en houdt niet van veel tralala. In overleg met mijn zus ging ik dus voor de trui aan de slag met de Rocco Raglan sweater in de ‘tracks’ van SYA6. De broek maakte ik in de bijpassende effen stof. Daar liet ik zus geen keuze, de broek zou de versie met ingestikte vouwen en steekzakken worden. Die zakken maakte ik in het zwart, voor wat contrast.
In de boord verwerkte ik een strakke elastiek en rijgkoordjes. Spannend om zo voor een ander te naaien, als cadeau dan nog. Geen tussentijdse pas mogelijk. Fingers Crossed dat het de goede maat is geworden!

En ofwel koop ik altijd stof teveel, ofwel knip ik heel erg gierig -ik laat het in het midden-, maar ik had nog stof over. Ik ging voor mijn kleine dame voor een Rocco-sweater van zonen09 met ingestikte vouwen en ‘floshkes’, zoals we op de instagram account van Laurence zagen. Wat een talent is dat toch hè?
In eerste instantie wou ze deze trui niet aandoen, omdat de versie die ze zag bij Laurence donkerblauw was en ze wou identiek dezelfde trui blijkbaar. Slechte copy-paste van mama ;), maar met het juiste rokje eronder, was deze trui toch geen probleem meer *gelukkig*!

Ook mijn klein mannetje kon ik nog kleden in de tracks van SYA6! Ik maakte een simpel model met gewone ronde hals, maar gradeerde naar een maatje smaller. (tip van Sharon). Ons mannetje is al wel 2, maar in een van mijn vorige posts over de Rocco maakte ik de 92 small en die viel toch nog te ruim. Dit exemplaar zit als gegoten. De mouw-en heupboorden maakte ik zwart, net iets minder vlekgevoelig met mijn kleine smospot.

En gewoon omdat ik het niet kan laten, wat zijn die 2 toch schoon samen! <3

Na het cadeau voor mijn petekind en een trui voor zowel mijn mini-meisje als mini-jongen, had ik nóg stof over, zowel van de Tracks als van de Blurs (waar ik eerder een vesperjurk van maakte).  Ik kon nog een babysetje maakte. Een oliver pants van Emma en Mona en een mutsje van Zaaberry (beide gratis patronen trouwens). Eén van deze setjes zal gedragen kunnen worden door ons derde spruitje, dat meteen de rede is waarom ik zo weinig naai tegenwoordig. Meneer Draadjes en ik, ook een match made in heaven 🙂

 Leuk dat jullie een kijkje kwamen nemen. Als ik weer wat meer naai-energie heb, kan je dat op instagram zien.

4 Comments
 1. Laurence

  O Liesbeth, alleen maar hartjes!!
  Voor je mooie naaisels, je mooie compliment, je nog mooiere kroost en de mooiste buikbaby ooit!
  Zalig nieuws!

  1. Liesbeth

   Merci Laurence, je bent mijn muze 😉 x

 2. Carla

  Proficiat met je zwangerschap. Mooie creaties gemaakt.

 3. Sarah

  Oooh dikke dikke proficiat met de maaksels maar vooral met de leuke verrassing!!!

  Dikke zoen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

1 januari - 66 meter en een doos restjes

Next Post

Vijgen na Vesper