Lora meets Atelier Brunette

Atelier Brunette, ik kan haar stoffen wel smaken. Subtiele prints en rustgevende kleuren. Menig stofje verwerkte ik al van dit label. Ik kocht “Dazzle night” bij de Stoffenkamer met als doel een T-shirt voor Meneer Draadjes, maar Meneer Draadjes heeft pech. De aandacht verschoof van altruïstisch naaien naar egoïstisch naaien. Het werd een Lora voor mijzelf! De Lora jurk kan je terug vinden in LMV editie 5 sept-okt 2015.
LMV, daarover wil ik toch even iets kwijt: heel mooie patronen, maar die maatvoering, zenuwslopend! Ik mat me op en zou een 36 hebben voor borstomtrek en een 44 volgens de tailleomtrek en sorry, maar ik heb écht geen 44 … Ik was koppig en tekende een 38 uit, wat mijn confectiemaat is. Eerlijk is eerlijk, ik ben zo al slecht gevaren met de June jurk die ik ook in een 38 probeerde te maken, ondanks het feit dat de matentabel iets anders zei, maar een 44 vond ik nu toch wel echt bij de haren getrokken.
Ik had een uur nodig om alle patroondelen over te tekenen. Het voordeel van zo’n naaimagazine is dat je voor weinig geld een reeks leuke patronen hebt. Bij LMV heb je zelfs in ieder magazine iets voor mannen en vrouwen, jongens, meisjes en baby’s. Er worden kleine DIY-projecten uitgelicht en haak-brei-of borduurwerk wordt niet geschuwd. Voor ieder wat wils dus. Het nadeel echter zijn al die patroonbladen, radarlijntjes, merktekentjes, kleurtjes, … Ik zweer het u, een kat vindt daar haar jongen niet in terug. Of misschien ligt het aan mij, mijn patroonpapier, de slechte belichting waarbij het overtekenen plaatsvond of een combinatie van dit alles. Ik was in ieder geval blij toen ik aan het knippen van de stof kon beginnen.

Nu ja …”blij”, ik vind dat toch spannend, zo voor mijzelf naaien. Kindjes zijn gemakkelijk om voor te naaien en hebben meer standaard-maten. Bij die vrouwenmodellen moet je al goed gaan meten en rekenen of alle rondingen overal mooi in gaan passen. Laat ons er van maken dat ik me met een dubbele espresso moed in dronk om in mijn mooie stof te gaan knippen.
Het patroon overtekenen en knippen is echt het halve werk! 2 uurtjes later was de Lora-jurk een feit. Ik liet me niet leiden door de werkbeschrijving, maar ging zelf aan de slag op de manier waarop het mij het handigste leek.  Ik maakte eerste het bovenstuk en daarna de rok en zette deze 2 delen dan aan elkaar, ipv te werken met voorpanden en rugpanden. Dat gaf me de mogelijkheid om tussendoor al eens te passen en eventueel nog wat aanpassingen te doen. Zo vreesde ik namelijk dat het bovenstuk te kort zou zijn voor mijn lang bovenlijf (wat een veel gehoorde kritiek is op LMV-patronen op verschillende fora), maar al bij al viel dit toch nog mee. Aangezien ik werkte met rekbare stof, knipte ik het rugpand op de stofvouw en liet ik de rits achterwege. Ik werkte wel met een beleg, omdat het het jurkje toch wat meer cachet geeft in vergelijking met werken met boordstof.

Voor de afwerking van de naden probeerde ik een blinde zoomsteek uit met mijn naaimachine, maar het resultaat was alles behalve blind :D, ik zag op tegen het handwerk van de blinde zoom, maar ging dan toch letterlijk met naald en draad aan de slag. Meer dan 5 minuutjes duurde dat niet, dat heb ik dan ook weer geleerd. Niet écht een werkje om te ontzien (al ga ik tóch eens uitproberen hoe ik die blinde zoomsteek juist krijg met mijn machine, want waarom moeilijk doen, als makkelijk(er) ook kan?)

Ik ben blij met het resultaat. Ik vind het geslaagd (al ga ik die “blinde” zoom nog eens herdoen, want zo blind is hij ook niet uitgedraaid). Toen ik aan Meneer Draadjes vroeg of hij het mooi vond, was de reactie: “mag heel mooi ook?”, dus dat maakt dubbel-blij. Ik overweeg nog wat bij te kopen van deze stof. Ze is zacht, warm en heeft een tikkeltje bling-bling. Zacht-warm-bling-bling KERSTMIS! Een cadeau’tje voor onder de Kerstboom? Of matching outfits voor tijdens de feestdagen?

4 Comments
 1. mamadammeke

  Ze is idd héél héél mooi, meneer heeft gelijk!

 2. mama

  een heel mooie jurk, maar …. mijn dochter is nog mooier ;-

  1. Liesbeth

   Hihi, mama toch 🙂

 3. Laura

  Wat een leuke Lora… En hartjes voor die laatste, spontane foto. Zalig!!
  Ik plaats je blogje in mijn leeslijst (y)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Candy met mijn ogen dicht

Next Post

Sien huwt Billie