Lila, or should I say Ochre?

Misschien nam ik iets te veel hooi op mijn draadjes-vork de laatste weken.
Ik deed mee aan de patroontest van Bel’Etoile, wou per se voor de 2 maanden foto van baby 3 een projectje afwerken, en toen de oproep van Fibre Mood kwam om een patroon van de nieuwe editie in de kijker te zetten, gaf ik me op om zowel te naaien als te breien. Ik ken mijn grenzen niet, dat is duidelijk, net als Mira. Zitten jullie nu ook meteen voor de rest van de dag met dat liedje in je hoofd?

Er zijn mensen die denken dat ik een supervrouw ben, omdat ik het “toch maar allemaal doe”. Stop maar met dat te denken! Ik speelde lichtjes (*kuch*) vals om dat breiwerk af te krijgen. Er was een herfstvakantie met 3 kindjes in huis. Ik had net 1 boord afgewerkt op een hele week. Dan wéét je dat je een mirakel nodig hebt om die Lila-trui op tijd af te krijgen. Dat mirakel kwam in de vorm van mijn mama <3 DANK U MAMA!!!! ’t Is niet dat ik niets gebreid heb, ik ben zelfs een beetje trots op het leren van nieuwe steken en ook dankbaar dat Katrien me zo goed op weg hielp met het kiezen van de juiste maat en de uitleg bij de golven in het patroon, maar  ongeveer de helft van wat ik hier toon werd door Mama Draadjes in speedtempo geproduceerd. Zij leverde me het rugpand en een serieuze aanzet voor de 2 mouwen.

Ik had wat problemen met de maattabel. Ik zou een large moeten maken volgens de tabel, maar gezien de recente zwangerschap en de zekerheid dat er nog wat kilo’s (en cm’s) af zullen gaan de komende weken, zette ik de boord op voor een medium. Na het afwerken van die boord begon ik toch serieus te twijfelen over de maat. Het leek wel alsof ik een trui voor mijn papa aan het breien was. Zonder waardeoordeel over de grootte van de trui of mijn papa 😉 ’t Is een beer 🙂
Ik begon van voor af aan in een extra smal en verlengde voor- en rugpand tot de lengte van een large. Dat was een grote gok natuurlijk. Ik weet dat de trui wat oversized moet vallen, maar die medium was echt véél te groot. Ik verloor ook al tijd met het opnieuw moeten maken van die boord (jep, ik brei echt aan een slakkentempo, vaak kan ik geen enkele priem afwerken zonder onderbrekingen). Als de trui voor mij echt veel te smal zou zijn, heb ik nog altijd al behoorlijk grote nichtjes die wel model zouden kunnen staan. Ik vind die extra smal nu nog altijd heel ruim.
De wol haalde ik bij zeeman voor 1,99 euro per bol. Ik had heel erg mooie wol gezien bij een wolspeciaalzaak met het bijhorende (overigens correcte! daar ben ik van overtuigd) prijskaartje. Omdat ik breiwerk heel moeilijk kan inschatten: gaat het wel mooi zijn voor mij? Gaat die maat me passen? En de kleur… hoe kies je een kleur op een computerscherm… ging ik dus voor een economische optie.

Zonder er nog meer woorden aan vuil te maken, presenteer ik jullie: Lila!

Het is nog steeds een erg ruime trui. Ik ben van plan om ze nog eens opnieuw te breien. Voor de mouwen zet ik dan 10 steken minder op denk ik. Bij het eten opscheppen moet ik namelijk opletten dat mijn mouwen niet in de kookpotten hangen, maar voor koffiedrinken zitten ze niet in de weg.

Kijk eens bij de linkparty met welke andere patronen andere creatieve zielen aan de slag gingen! Normaal zag je daar ook mijn Kamille-jurk bijstaan (ah ja, want naaien deed ik ook), maar een longontsteking bij Wies stak een stokje voor mooie foto’s nemen. Foto’s genomen met mijn gsm doen het kleedje geen eer aan. Kamille komt dus later zeker nog wel eens piepen, hier of op Instagram.

4 Comments
 1. Katrien Depoorter

  Tuurlijk ben je Wonder Woman ! Staat je fan-tas-tisch die Lila !

  1. Liesbeth

   Bedankt Katrien! Als ik de trui herbrei, ga ik voor de mouwen toch minder steken opzetten. Het mag wel poffen, maar de boord mag aansluiten aan mijn pols. Dat is nu niet het geval. Merci voor je hulp!

 2. Girl in Uniform Lieve

  Schitterend!

 3. hanne

  Waauw. Mijn grijze versie kreeg een andere variant mouwen, wegens tijdsgebrek en wolgebrek (en gebrek aan goesting om nog veel te tellen)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Over een kind met een gouden randje...

Next Post

Willa-test, 1-2-3