Let’s stick together – Vakantie

De vorige uitdaging van Marjolein, liet ik aan mij voorbij gaan. Ik heb niet zoveel met voetbal en we waren op het moment van de deadline ook met vakantie. Voor die vakantie had ik heel veel naaiwerk voor vakantie outfits en laat de uitdaging van vandaag nu “vakantie” zijn. Dat kon ik toch niet beter treffen?
Al dat naaiwerk werd uitvoerig gefotografeerd toen we aan de côte d’azur waren.
Eén stuk ademt gewoon vakantie uit, dus dat stuk wil ik hier met jullie delen.

Vorig jaar nam ik mijn dochter mee naar de Modecoupon waar ze zelf stofjes mocht kiezen. Een van de stofjes die toen koste wat kost mee moest was rekbaar, glad, viscose-achtig, roze met een -naar mijn bescheiden mening- veel te drukke vogelprint. Maar ik was in een goede bui en wilde gewoon eens iets naaien voor haar wat ze graag aan zou doen. Het duurde echter ruim een jaar voor dat stofje daadwerkelijk gebruikt werd 😀 Gelukkig vindt ze het nog altijd mooi. En ik moet toegeven dat ze super mooi staat met dat stofje. Goede keuze dus harentwege, zéker met die gebronzeerde huid en blonde lokken.

In B-Trendy vond ik een easypeasy patroontje voor een luchtig zomerjurkje. Ik schreef al eens eerder dat hun naamgeving niet zo goed bekt. “B1801 Dress” ligt niet zo makkelijk in de mond, maar tof vond ik het patroontje wel, dus even maattabel controleren en aan de slag gaan.

Ondanks mijn boventransportvoet stikte dat gladde stofje niet zo gemakkelijk en als ik het nog eens maak, werk ik met een beleg aan de armopening, dat is toch iets netter dan hoe het in de werkbeschrijving uit de doeken gedaan wordt.
Ik noteerde ook dat ik een volgende versie zéker 5 cm mag verlengen. Gelukkig was die 5 extra centimeter bij temperaturen die dagelijks rond de 30° C schommelden niet nodig. Eigenlijk staat het misschien zelfs net leuker dat het zo kort is.

Wat denken jullie?
Ik ben heel erg benieuwd wat de anderen deden met het thema “vakantie”. Ik ga dus snel hier lezen:
FlaflinkoGezien bij JustineGirlsinuniformblogSewing à la CarteWoohoo by davinaLarthFrullemiekeNathalie’s NaaiselsStokstaartje doet het zoAdivastyleWilwarin CoutureNaaizSkwadraatliveTwo OwlettesMade For InkaViTessStofjesverslaafdNoxeemaNaaisdrovjeJust DelphinedraadjesKhadetjesMieldefleurLunatiek

Leuk dat jij ook tot bij mij geraakt bent 🙂

19 Comments
 1. Lieve - Girls in Uniform

  Mijn favoriet is de foto met dat geitje… wat staat je dochter daar mooi op! En ja, dat roze jurkje past helemaal bij dat blonde meisje. Mooi mooi mooi!

 2. Khadetjes

  Ohja, ik voel de vakantie tot hier waaien. Schoon jurkje – ik bekeek nog nooit zo’n BTrendy vanbinnen, misschien moet ik dat wel eens doen 😉

 3. Qwinta Van Ryckeghem

  Wat een prachtige dochter heb je. Da snoetje! Ze is om op te eten! Een schoon kleedje in leuke frisse zomer kleuren…

 4. Vitess_tine

  Ik had laatst dezelfde bedenking over de namen van hun patronen! Ik sla de nummers ook steeds weer door elkaar! Deze moet ik ook maar eens maken! We kunnen het bombarderen tot megacute zomerjurkje! En ja het zou wat langer mogen, maar met deze temperaturen is dat zeker niet nodig!

 5. Nathalie V.

  Mooi jurkje!
  En je ziet dat ze geniet van het dragen 🙂

 6. Justine

  De foto’s en het jurkje, ze ademen allemaal zomer en vakantie uit.

 7. KreATRIEN

  Inderdaad een tof zomers kleedje, lekker luchtig! Stofje zeker niet te druk, echt leuk zo!

 8. Delphine

  het roze staat zo mooi bij haar en inderdaad het ademt gewoon vakantie!

 9. Sonja

  Prachtig meisjesjurkje in een leuke stofkeuze.

 10. Leentje

  Wat staat het jurkje haar geweldig!

 11. Prachtig meisje in een prachtige jurk en wat een leuke foto’s, je ziet dat ze geniet van het dragen van deze jurk.

 12. Tamara

  Een ideaal zomerjurkje volgens mij! Perfect voor deze temperaturen! Mooi gedaan!

 13. Runa Popje

  Wauw, wat een prachtig stofje. Het staat je prinsesje zo mooi en het kleedje is echt heerlijk zomers.

 14. Adivastyle

  Je hebt gelijk, dit kleedje straalt één en al vakantie uit! Zeer geslaagd <3

 15. Vivian

  Wat een heerlijk vrolijk stofje – ik hou d’r van! Prachtig gemaakt.

 16. S2live

  Ze straalt! Hier hebben ze dat ook in hun zelfgekozen stofjes die ik dan vak toch niet dat vind 😎
  Meer laten kiezen me dunkt 😋

 17. O zo een leuke jurk en je dochter staat er gewoon prachtig mee. Gelukkig dat je dit vrolijk stifje nu gebruikt. Ik heb hier nog stifjes liggen die dichterlief 2 jaar geleden zo mooi vond en nu absoluut echt niet meer .

  1. Liesbeth

   Met een tienerdochter is dat vast nog meer zoeken. Bij mij is het meestal nog ok als het roze is :), maar ik ben toch blij dat die stof nu opgebruikt is 😀

 18. Nele van OOYAmade

  Mooi! Hier kan ik ook nooit iets fout doen met roze en als het dan nog eens blinkt is het zeker perfect 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Maxi in heerlijke Italiaanse viscose

Next Post

Dons