Let’s sti(c)k together gaat vreemd!

Of zo voelt het toch voor mij. Mijn eerste ervaring met Let’s sti(c)k together was namelijk met de feestmaand van Flaflinko haar 5de blogverjaardag. De uitdaging die maand was om zo veel mogelijk Belgisch te naaien, Belgische patronen, Belgische stoffen. September 2017 kleurde zwart-geel-rood en dat ging me eigenlijk goed af.

De uitdaging deze keer was om iets te maken voor de lente, met een buitenlands patroon en “voeg een leuk detail toe”. Vreemdgaan dus! Ik kijk zelden over de landsgrenzen als het om patronen gaat. Waarom zou ik ook? Zoveel moois binnen handbereik in het Nederlands, waarom zou ik het me moeilijk maken met buitenlandse patronen, misschien anderstalige handleidingen of zelfs het imperiaal meetsysteem! Godbetert! We zijn hier in België met ons gat in de boter gevallen als het om creatief en ontwerpend talent gaat en tóch schreef ik me in voor deze uitdaging.

Er groeit een baby in mij, die vraagt veel energie en er blijft weinig naaitijd over. Deze uitdaging leek me een leuke stimulans om weer meer te naaien, die eerste 3 maanden zijn nu toch gepasseerd, de energie komt stilletjes aan terug.

Dus plan A: ik maak een Marieke voor dochter (kleedjesvariant) en voor zoon (playsuit variant). Achteraf gezien was dit redelijk hoog gegrepen… Dochter koos een double gauze stofje en ik heb geen double gauze ervaring, behalve dan voor het plooien van luiers, dat heb ik vaak genoeg gedaan, maar naaien met tetrastof vergt nog een andere vaardigheid dan het vouwen van luiers.
Kwam daar nog eens bij dat ik de postbode miste toen hij/zij mijn pakje bracht van Madeline de stoffenmadam en de blogdeadline kwam gevaarlijk dichtbij!
Mijn plan A moest ik dus opbergen. Ik hoop dat het me binnenkort nog lukt om toch plan A met jullie te delen, maar blogtechnisch moest ik overschakelen op plan B.

Plan B was ook niet zo slecht hoor 😉 Ottobre is buitenlands en ik naaide al regelmatig “the explorer short” uit Ottobre 2015/3 voor mijn zoontje. Ook deze lente-zomer hoop ik dat hij veel shorten zal kunnen dragen, dus ik zocht in mijn voorraadkast naar bruikbare lappen katoen. Het derde deel van de uitdaging vond ik wel moeilijk. Een leuk detail…, dat kan zoveel zijn. Ik besloot om niet voor de basis-explorer short te gaan, maar om de haai-variant te maken. Blij als een kind was ik, toen bleek dat ik hiervoor gewoon kon shoppen in mijn -rijkelijke-stoffenvoorraad! Ik had lappen blauw, wit, roze en grijs. Net dé kleuren die ik nodig had.
Dus ik ging aan de slag, al had ik geen applicatiepapier. Ik dacht aan de tijdslimiet en aan alternatieven om te werken zonder applicatiepapier. Ik had wél zoomband om gordijnen om te zomen, dus ik gebruikte die om de haaientanden eerst vast te zetten op de roze stof. Daarna moest ik een paar keer mijn tornmesje boven halen om de kleuren tussen linker-en rechterachterpand perfect overeen te laten komen.
Een beetje naaihumor tussendoor (gratis te downloaden op sweet pea als cut-file):

Maar ik vind dat het afgewerkt resultaat dat tornmesje meer dan waard was!

Ik toon bewust nog geen foto’s, want ik moest nog nadenken wat ik met dat derde criterium zou gaan doen.
Een leuk detail toevoegen… Ik zei al dat ik koos om een short in haai-variant te maken. Ik maakte er een T-shirt bij met een leuk “detail”. Het T-shirt is mijn goeie ouwe trouwe Billie van zonen 09, waar ik iets leuk op wou zetten met flexfolie. *Dank u buurvrouw met cameo!* Meneer Draadjes kwam met een woordspeling die perfect bij ons ventje past: HAAIBAAR, omdat hij toch zo’n knuffelbeer is.

Ik wou het niet helemaal van één T-shirt laten afhangen, dus maakte ik nog een tweede Billie met vals knopenpad. De zoom werkte ik af met een steek die wat weg heeft van haaientanden en ik ging op zoek naar knoopjes om mijn knopenpad af te werken. Ik vond jammer genoeg geen haaitjes, dus koos walvisjes. Die vond ik bij veritas. Als iemand dé tip heeft waar ik haaien-knoopjes kan vinden, laat het dan hieronder weten, dan verander ik de knoopjes nog.

En dan nu het shortje. Ik dacht toen ik eraan begon dat dat een beetje “trying to hard” zou zijn, maar mannekes, ik ben zo blij met die haai. Ik vind het in ieder geval echt áf.

Wat denken jullie? Ben ik geslaagd voor de uitdaging? Lente -buitenlands patroon – detail? Zouden jullie voor een ander detail gegaan zijn? Ik ben benieuwd, want dat vond ik het moeilijkste deel van de uitdaging.

Bedankt om hier langs te komen, jullie kunnen me volgen op instagram om op de hoogte te blijven van creatieve uitspattingen. Neem zeker ook eens een kijkje bij de andere blogsters!
FlaflinkoGezien bij JustineDraadjesWoohoo by DavinaYjonis blogtLarthTwo OwlettesSewing à la CarteFrullemiekePlus 2 is 5!LunatiekAdivastyleMarieke FalderiekeOOYAmadeKhadetjesStokstaartje doet het zoNoxeemaStofjesverslaafdBlogliesje

23 Comments
 1. Lies - Stofjesverslaafd

  wat een leuke outfit, ik vind hem erg (h)aaibaar 🙂

 2. Lieve

  Helemaal onder de indruk van de outfit. Die haai, de woordspeling… echt zalig!

 3. Khadetjes

  Hahaha, ik kom bijna niet meer bij – ik zag dat patroon nog nooit passeren, geen idee wat ik verwachtte, maar dit alvast niet. Geestig en o zo haaibaar <3

 4. Tamara

  Die opdruk en woordspeling vind ik het leukste aan de hele outfit! Heel geslaagd!

 5. Qwinta Van Ryckeghem

  Mega leuke outfit. Zo snoezig!

 6. Nele van OOYAmade

  Haha de max! Super haais 🙂

 7. Vivian

  Wat gaaf gemaakt die broek!!!!

 8. Challenge zeker geslaagd!
  Zo’n toffe outfits seg!
  Die zou ik ook nog zeker verkocht krijgen aan mijn jongste zoon :-), misschien toch maar eens die Ottobre bij de hand nemen en ook zo’n short maken voor hem 😉

 9. just-just10

  Ha, ik zag de foto op Instagram passeren, snel snel tijdens het scrollen. Ik klikte toen geen like omdat ik dacht (tijdens een rapje) dat het een gekocht shirt was.
  Groot was dan ook mijn verrassing dat ik het hier nog eens tegenkom. Ik ben toch wel omvergeblazen seg!
  Als ik de foto nog eens tegenkom op IG, zal ik hem ter compensatie twee keer liken 😉

 10. Rineke

  Leuk broekje en toffe quote, helemaal geslaagd 😉

 11. Geslaagd op en top. Mega (h)aaibaar.

 12. Sonja

  Wat een prachtige stoere outfit. De tekst op het shirtje is erin om in te lijsten

 13. Johanna

  haha die short! zo grappig en stoer tegelijk! en proficiat met je zwangerschap 🙂

 14. Liesbeth

  Wauw, merci allemaal voor jullie lovende reacties 😀

 15. Delphine

  Oooh zo schattig! En een leuke quote ook

 16. Flaflinko

  Wauw, wat een mooie outfit! Fan van de zachte kleuren en de quote!

 17. Sara

  Zalig! Heerlijke short Ik zit er maar naar te kijken om uit te zoeken hoe je dat gedaan hebt. Geweldig in combinatie met de opdruk op het t-shirt!

 18. Anja Wouters

  Zo super (h)aaibaar. Zalig gewoon. Haaienknoopjes zelf maken met fimoklei is misschien een optie.

 19. Lisette

  Allereerst gefeliciteerd! Plan B was een superplan want he zoon ziet er prachtig uit in zijn nieuwe outfit!

 20. Marieke

  OH dit is echt een superleuke outfit, helemaal fan. Ik kende die short niet, een leukerd!!

 21. Noxeema

  super seg! Knap werk en hij komt er geweldig mee voor de dag!

 22. Adivastyle

  O M G die short 😍😍😍 zo cool!!! Prachtig geheel

 23. Nathalie V.

  ZALIG shirt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Ook dit is Billie

Next Post

Toto