Let’s stick together gaat vreemd ^2

In dit bericht sprak ik over een aantal hordes die ik moest nemen bij de laatste bloguitdaging, georganiseerd door Marjolein. De uitdaging kort samengevat: maak iets wat lente ademt, met een buitenlands patroon en voeg een leuk detail toe.  Plan A werd toen plan B (die überschattige haaishort!), maar ondertussen kon ik toch ook met plan A, Marieke van Ikatee, aan de slag.

Er was een communie in de familie, dus ik had meteen een doel om de gekochte zalm-roze double gauze stof van bij Madeline De Stoffenmadam niet te laten verstoffen in een of andere curver box. Maar evident was het niet!
Die Franse maten hebben me doen zweten. Volgens de matentabel moest ik een 9 à 10 jaar maken voor mijn nog niet 5 jarige (klein stresske, want ik besef dat ze binnen 2 weken jarig is en effectief 5 wordt. Hoort daar ook een nieuwe outfit bij?)
Laurence wou me haar versie van Marieke in een 7 jaar opsturen, zodat ik mijn meid even kon laten passen, maar haar versie is zó mooi, stel je voor dat mijn dochter die niet meer zou willen uitdoen, of -nog erger- dat ze verloren zou gaan met de post! Horror!
Ik besloot dat ik absoluut geen 9 jaar zou maken (want die armopening zou tot aan haar navel komen), maar te gaan voor een 6 jaar.
Bij de aankoop van mijn stof, was ik ervan uit gegaan dat ik voor een 5 jarige zou naaien met alle details erop en eraan. Ruffles o-ver-al! Wel, als je het patroon dan uittekent in een 6 jaar kom je dus bedrogen uit. Ik moest vaarwel zeggen aan de ruffle bij de rugpas en aan de ruffles bij de zakken. Er was gewoon echt geen stof genoeg. Voor de binnenkant van de zakdelen graaide ik in mijn voorraad tetradoeken en zo kon ik toch net een -al zeg ik het zelf- prachtig Marieke in elkaar steken.
Toen die 6 jaar dan helemaal af was en ik mijn dochter liet passen, zag ik dat het lijfje veel te lang was. (Jaja, slim om pas op het einde te laten passen, ik weet het… ’t Is dat ik altijd ’s avonds naai als de kindjes slapen en dan wil ik gewoon voortdoen en durf ik een tussentijdse pas wel eens over te slaan) Heel het rokdeel lostornen dus (hier hoort een cynische “hoera” bij, want ik had gestikt + mooi afgewerkt met de overlock). Met de kennis dat het bovenlijfje 10 cm korter moest, had er misschien toch nog een ruffle extra uit gekunnen, maar het is nu zo en het jurkje is écht mooi geworden.

Jammer genoeg was het eind april niet zo’n mooi weer als half april dit jaar. Het was te koud voor blote benen, dus werd er een bijpassende legging uit de kast gehaald.

In het achterpand stak ik een paspelbandje in plaats van de oorspronkelijk beoogde ruffle en ja mijn meisje wou 2 vlechtjes in haar haar en het was niet eender welke rekjes ik gebruikte. Links zie je trouwens het haarelastiekje volgens de tutorial van smospottenensnoesjes. #strongwilledchild #zijgaatveelbereikeninhetleven

Die ruffle aan het knopenpad vind ik werkelijk zó mooi! De knoopjes vond ik bij veritas in een uitverkoopbak voor €1!

Ondanks het tegenvallende weer, maakten we er met de familie toch een leuk feestje van! Met mooier weer, post ik op instagram nog wel eens wat extra foto’s.

En een poppenmama is ze sowieso, voor haar verjaardag wil ze graag een buggy krijgen, zodat ze met haar brusje kan rondwandelen in het najaar. Blijkbaar haalde mijn oudste zus me ooit uit mijn wiegje om me dan rond te rijden in haar poppenbuggy’tje. Dat is uiteindelijk met ons beiden goed gekomen, maar als dat instinct in de genen zit, dan zal ik maar extra gaan opletten als de baby er is:

Bedankt voor jullie bezoekje! En dan zal ik nu maar snel aan die outfit voor haar verjaardag beginnen zeker?

2 Comments
  1. Nathalie V.

    Geen evidente stofkeuze voor een jurkje met ruffels, maar je maakt het helemaal af.
    Prachtig jurkje!

    1. Liesbeth

      Oh bedankt 🙂 Ik wist zelf niet dat double gauze minder evident zou zijn, dat helpt misschien al 😂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Toto

Next Post

Thrift!