To kring or not to kring, that’s the question!

Menig naaister sukkelt minstens met een probleem in voorraad van stoffen, en vaak ook met het stockeren van die stoffen. Toch?
Ik ben menig naaister! Ergens tijdens de lockdown herorganiseerde ik mijn berging met mijn bubbelvriendin en persoonlijke opruimcoach (you know who you are 😉 –> Je moet dat zo schrijven, dat hoort zo bij bloggen, ofte: ik zie dat bij verschillende mensen op die manier verschijnen, dus ik doe dat dan ook #meeloper). De stoffenvoorraad die in eerder genoemde berging werd gestockeerd werd toen nog niet onder handen genomen, dat was een werkje om in mijn eentje te doen.

Dat sorteren deed ik een paar weken geleden. Veel stofjes mochten vertrekken. Ik hield nog 1 bak over (hoera!) (oké, oké én een kleine bak met restjes katoen, maar mondmaskers heb je blijkbaar nooit genoeg). 3 bakken werden te koop aangeboden via mijn IG-stories. Ik hoef niet te zeggen dat die 3 bakken niet volledig verkocht werden in deze komkommertijd … en nu staan die bakken dus in de living #rolleye
Ik kan ze niet zomaar naar de kringwinkel brengen, want dat heeft wel veel geld gekost hé (klassieker), dus besloot ik om toch zelf nog maar eens te kijken of ik er niets meer van kon gebruiken.

En zo geschiedde! 4 lappen werden uit de bakken gevist. Ik begon aan knip-en plakwerk, mijn eerste colorblock-ervaring! 3 lapjes werden een T-shirt en een short, het 4de lapje werd ook nog een short.

Ik zweer tegenwoordig bij de tintin short van Iris May. Deze zomer naaide ik er al verschillende voor elk kind: in tricot en in katoen, met zakken, zonder zakken, met ruffels, zonder ruffels, … Ik ben fan van veelzijdige patronen.

Eerst ging een lap stevige tricot met denimlook er aan: Tintin met zakken en strikkoord! Dit ging niet zonder slag of stoot. Naaigaren raakte op, overlock weigerde dienst, ik moest een keer of 35 herinrijgen (een onderhoud dient zich aan!!!) en toen braken beide overlocknaalden.
De afwerking van dat shortje is dus niet helemaal geworden wat ik wou, maar het kan er wel mee door.

Ik presenteer het hier meteen met mijn eerste colorblock ever! Waarschijnlijk ben ik ook nog nooit zo lang bezig geweest met het naaien van een t-shirt 🙂 Dat T-shirt is (uiteraard) weer een Billie van zonen 09.

Door het combineren van de stofjes, bleef er nog genoeg over voor een matching Tintin. Die zat veel sneller in elkaar dan de eerste uit deze post. Dus vlak voor bedtijd toch nog even een trampoline-fotoshoot.

Alle stofjes kocht ik een kleine 2 jaar geleden bij Madeline, ze hadden toen een ander doel (babykledij), maar die baby is ondertussen ook alweer geen baby meer. Toch blij dat ik al 4 stofjes “gered” heb van de kringwinkel.

En wat met de rest? To kring of not to kring?

Tot in den draai!

1 Comment
  1. Delphine

    een heel mooie reddingsactie voor de stofjes! Uw niet meer zo baby, kan deze stukken zo te zien ook wel appreciëren. Succes nog met de rest. PS: ik ben ook menig naaister 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

All you need is less