Ik zie, ik zie wat jullie niet zien en het is …

Een tafelkleed!
Tijdens de laatste linkparty gekoppeld aan de uitgave van de derde editie van Fibre Mood, zag ik verschillende mooie Victoria blouses passeren en ik was verliefd, vooral op de blouse van Corine. De snit van de blouse en haar stofkeuze = <3 Hoewel ik verliefd was, wist ik niet zeker of dat model wel iets voor mij was. Ik besloot dus een proefversie te maken uit een oud linnen tafelkleed dat hier en hier al dienst deed als ondergrond voor mijn borduurwerkjes.

Jullie zien hier dus effectief een tafelkleed dat een kleine upgrade heeft gekregen. 🙂
Al van bij de eerste pas (toen de blouse nog mouwloos was), was ik fan. Ik ga dus ook nog een mouwloze variant maken denk ik.
Door het linnen valt deze blouse wel stijf, ik wil graag nog eentje maken met lange mouwen in viscose. Door het opstaande kraagje, is het wel een blouse waarvan je er niet meteen 3 in je kast zal hebben denk ik, maar door een andere stofkeuze zal ze er toch helemaal anders uitzien.
Bij die volgende viscose versie met lange mouwen, zorg ik wel voor wat extra centimeters aan de mouwen en teken ik het model iets minder wijd uitlopend.

Als folieke ging ik gisteren even aan de slag met een borduurring en broduurgaren. Ik borduurde een bloemig-iets op het bovenstuk. Wat doe ik ermee? Mag het blijven? Moet het over de hele lijn, moet het iets symmetrisch zijn, of stoort dit niet?

Altijd blij met mensen die mee nadenken.

1 Comment
  1. Tamara

    Groot gelijk dat je fan bent, dat model staat je zeker!

    Dat borduursel is leuk zo trouwens!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Naaitijd cadeau

Next Post

Riva by Fibre Mood