I scream, you scream, we all scream for Ice cream

El-ke dag wordt er ten huize Draadjes naar ijsjes gevraagd. We voeden onze kinderen suikerarm op. Prefab-ijsjes komen hier dus niet in huis. Ik heb wel een slowjuicer die heerlijke sapjes produceert die ik kan invriezen in calippo-achtige vormen en ik heb ook altijd schijfjes banaan in de de diepvriezer zitten. Mix die met een scheutje (plantaardige) melk en een andere smaakmaker (frambozen/ aardbeien/ mango …) en je krijgt heerlijk frambozen-, aardbeien-, mango-ijs.
Dit even ter zijde voor mensen die ook graag wat zouden minderen met de suikerinname 😉

De kleerkast van mijn meisje is echt prima uitgerust voor dit weer. Haar kast puilt uit van zomerjurkjes, maar na de knotsgekke zomerkortingsactie bij Sansahash (korting van maar liefst 35%), kocht ik de lilah jurk en de milla jurk. Die moesten natuurlijk ook uitgetest worden. Ik had nog ijsjes-stof liggen uit de paperpigeon collectie en besloot daar de lilah jurk mee te maken. Mijn meisje wou een laaaaaaange jurk, zo eentje die tot aan haar voeten kwam en achteraan zelfs een sleep had.
Ik probeerde tegemoet te komen aan haar wensen. Het werd een lilah-jurk wat het bovenstuk betreft. Voor het rokdeel rimpelde ik 1/3de en 2/3de van de stofbreedte om een lange rok te maken, met 2 splitten (is dat een woord?) voor extra beweeglijkheid. Ik vind de stof zelf behoorlijk zwaar om een lange jurk uit te maken, maar zij is blij. Dus ik zwijg en laat haar stralen in haar jurk.

Omdat ik nog een strook van 30 cm over had, besloot ik om ook nog een shortje te maken voor het kleinste mannetje hier in huis. Ik downloadde het gratis patroontje voor de Siem-short van Bel’ Etoile, printte de 98 uit en knipte het patroontje zonder naadwaarde uit, zodat het hopelijk zou passen bij mijn 2,5-jarige. Bij gebrek aan geschikte biais en omdat naaien bij mij altijd vooruit moet gaan, zoomde ik de randjes van het shortje om. Ik twijfelde wel even of het stofje niet te meisjesachtig zou zijn, maar met een blauw marcelleke/ bloot bovenlijf helemaal plakkerig van watermeloen, valt dat goed mee.

Samen zien ze er nog leuker uit, ik ben wel voor twinnen zo nu en dan …

Hoe lang blijven kinderen dat zelf leuk vinden om gelijkaardig gekleed te zijn?

2 Comments
  1. Iebe

    Als je ooit nog zo’n Siem short maakt, ik ken een heel goede kandidaat 😉

    1. Liesbeth

      Ik had er ook al aan gedacht. Het patroontje begint pas vanaf maat 98, dus nog even geduld voor kleine Siem!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Dons

Next Post

Zak eens lekker door, let's stick together