Gratis patroon: Coosy kruippakje

Het moederschap in tijden waarin sociale media hoogtij vieren…
Na de geboorte van mijn oudste, leerde ik veel andere mama’s kennen via sociale media. Zeker bij een eerste kindje ben je nog zó zoekende, je wil alles goed doen (dat verandert niet bij 2 en 3 of meer natuurlijk).  Er is een Afrikaanse spreuk die zegt “It takes a village to raise a child”. Eén specifieke facebookgroep was mijn dorp.
Er stond altijd wel een mama of een papa klaar met een luisterend oor. Je kon ervaringen delen en zelfs bij de -tigste nachtvoeding waarbij je het even allemaal niet meer zag zitten, was er altijd wel iemand die mee aan het voeden was met je.
Vele mama’s leerde ik ook in het echte leven kennen. Via gedeelde interesses ontstonden er afsplitsingen van de moedergroep en belandde ik in een virtuele naaikamer en beurtelings stelden we de deuren van ons huis open om samen te naaien. Eén van die mama’s tekende zelf een Coosy kruippakje met voetjes uit en wil dat delen via mijn blog. Merci Cornelia voor al het werk dat je stak in het uittekenen, digitaliseren en het maken van de handleiding én dat je het gratis wil delen via mijn blog (je vindt het onder het nieuwe tabblad “gratis patroon” of gewoon door hier te klikken).
Ik ging er zelf mee aan de slag en het naaien ging heel vlotjes. Zoals je kan zien, is mijn baby er heel gelukkig in!

Vanaf vandaag kunnen jullie het patroon en handleiding dus hier op mijn blog terug vinden. Nog net op tijd om een zelf gemaakt cadeautje onder de kerstboom te leggen?
Ik zocht een leuke manier om dit patroon in de kijker te zetten, maar buikgriep, bronchitis, longontsteking en rsv staken een stokje tussen de wielen. Ik heb wél een hele leuke foto om te delen:

De 3 musketiers nog eens samen op de foto gekregen!
Broeremans draagt een Billie en Zus heeft een haarband in dezelfde stof als de outfit van de jongens, volgens de tutorial van Helena van De Stoffenkamer.

2 Comments
  1. Delphine

    OH wat een leuk patroontje, ik word in mei tante dus dit zal zeker van pas komen

  2. Qwinta Van Ryckeghem

    Ohhh, zo snoezig. Leuk kruippakje. Ik heb spijtig genoeg geen baby’tjes meer in huis of in de familie.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Tijden lang verhaald / Tale as old as time

Next Post

Alice, who the *** is Alice?