Geschenken doen aan diy denken!

De kerstperiode… Ik vind dat echt the most wonderful time of the year. Misschien is dat gevoel pas echt gekomen nadat ik mama werd, maar ik vind dat zo gezellig, kerst vieren, maar vooral de periode die eraan vooraf gaat. Een kerstboom uitkiezen en decoreren, lichtjes in huis. Ik ben dan eigenlijk ook wel een echte huismus denk ik, maar mijn dochter nog meer. Als we eens een dagje niks te doen hebben geniet ze daar zó van om thuis te zijn. Soms is het zelfs zo “erg” dat we een super leuke uitstap gedaan hebben en dat ze dat ze boos wordt omdat ze niet thuis kon spelen met de verkleedkleren ofzo…

Met Kerst is het de gewoonte dat we met de familie namen trekken (tegenwoordig via drawnames) om te bepalen wie er voor wie zorgt voor een cadeautje onder de kerstboom. Dit jaar mocht ik mijn schoonzus verrassen. Via drawnames kan je een wenslijstje opmaken of anoniem vragen stellen aan elkaar, zodat je weet waar je je uitverkorene een plezier mee doet. Mijn schoonzus had geen lijstje gemaakt en reageerde niet op de vraag om er een te maken. Dat gaf mij de vrijgeleide om gewoon mijn eigen ding te doen 🙂

Ik volgde onlangs een workshop macrame-hangers bij Oskar en Suzie. Dat werd dus de basis van mijn cadeautje. Ik maakte 2 macrame plantenhangers en werkte bij 1 van beide met gele en roze houten kralen tussen de knopen.

Ik ging in de plaatselijke kringwinkel op zoek naar een gele en roze bloempot en vond bij dille en kamille een mooie cactusachtige met roze bloemetjes.

Ik begon op dreef te geraken (al zeg ik het zelf) en breide nog een haarband met twist in roze wol, drops Andes van wolhuiswonder. Ik schreef daar trouwens een tutorial bij, maar die post ik later.

En dat zou al een heel mooi cadeau geweest zijn (ja, ik weet het, ik ben bescheiden, maar ik was zelf verliefd op mijn cadeau), maar toen zag ik dat een vriendin van mij met haar cameo oorbellen had gesneden uit kunstleer. Dat moest ik gewoon ook proberen, dus leende ik de scan ’n cut van mijn mama nog eens en dat ging wonderwel behoorlijk goed. Met lapjes kunstleer in geel en roze (ah ja, dat dat mijn thema was, is ondertussen wel duidelijk zeker?) maakte ik deze oorbellen:

En toen wilde ik ook nog iets proberen met mijn punch needle die al te lang stil lag en maakte ik nog een puncheneedle borduurwerkje in (rara) geel en roze!

Samen ziet dat er dus zo uit

Mijn schoonzus zei dat ik haar volgend jaar nog eens mocht trekken 😉 al stellen we wel altijd in via drawnames dat je niet dezelfde persoon als het voorgaande jaar kan trekken, maar meneer Draadjes kan natuurlijk ook de naam van zijn zus trekken en dan kan ik me misschien weer uitleven.

Lag er bij jullie veel diy onder de kerstboom?

2 Comments
  1. Delphine

    Echt een leuk setje! Ook hier lagen (en liggen want we zijn nog niet uitgevierd) er zelfgemaakte pakjes, ik vind die nog net iets leuker om te geven

  2. Katrien

    Lucky sis in law !
    Er lagen bij mij 3 zelfgemaakte pakjes onder de boom, maar de ouders van de ontvangers gaven op het laatste moment verstek voor het feest (waarom snap il nog steeds niet, maar das een ander verhaal), dus de pakjes kwamen nog niet ter bestemming ! Maar er komt wel een blogpost over na nieuwjaar !

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Alice, who the *** is Alice?

Next Post

Ruiten voor mijn hartenkoning