Flexer de flexer de flex (en ook een beetje flock)

Ik heb niet zoveel met kledij met slogans op. Toen mijn mama op reis ging, stond haar Brother Scan ’n cut CM900 echter 2 weken werkloos te wezen. Ik nam het op mij om ervoor te zorgen dat die machine wat gerodeerd zou geraken. Het was namelijk de nieuwste aanwinst in de naaikamer van La Mamma.

Ik schuimde eerst Pinterest af, op zoek naar inspiratie in de vorm van gratis snijpatronen en vond behoorlijk wat leuke ontwerpen (getuige: mijn uitpuilende pinterest-bord).
Volgende stap: basics naaien. Ik ging aan de slag met een roze sweater stof die ik kocht bij de Modecoupon en met de all-rounder Billie van zonen 09. All arounder, omdat ik dat patroon gebruik voor T-shirten en sweaters voor zoon en dochter (en binnenkort probeer ik ook de 176 voor mij) en omdat je ermee kan vairiëren naar believen. Een toppertje om in je patronenkast te hebben liggen!

De roze sweaterstof combineerde ik met een grijze boordstof (geen idee waar ik die kocht) wat resulteerde in een mooie basic, waar ik al blij mee was. De dochter echter heeft het niet zo voor truien. Truien zijn te warm en meer nog: truien zijn geen kleedjes.
Ik wapende me met deze spreuk: “Be a flamingo in a flock of pigeons” die ik vond op lovesvg en dat toverde een basic sweater om in een trui die ze nu zelfs zou dragen als ze gaat slapen. 😉 Alvast 1 trui in haar kast!

Er lag ook nog een lapje blauw gespikkelde sweaterstof in de kast dat ik heel braaf combineerde met donkerblauwe boordstof. Ik pimpte deze basic met een geel beertje met “I’ll tell my ma” voor de zoon.

Ik vond het idee zo leuk om een mama-beer-kind-beer-combinatie te maken. Vandaar het plan om ook voor mijzelf het billiepatroon eens te testen in een 176.
Ik zou voor mijzelf  gaan voor een okergele sweaterstof die ik ooit kocht bij Veritas en combineren met deze applicatie:

Verder pimpte ik ook een basic T-shirt uit mijn kast met “Messy bun and getting stuff done”, misschien begin ik toch fan te worden van spreuken op kledij? Ik kon deze alvast goed gebruiken tijdens de tuinwerkdag op school. Mijn dot was behoorlijk “messy” tegen de middag, maar ik had dan ook ettelijke kruiwagens onkruid verwerkt.
De giraf op onderstaande foto was trouwens ook een DIY-projectje. Volgens de verpakking zou het knippen, plooien en plakken ervan zo’n 5 uur in beslag nemen. Ik deed er samen met mijn man toch een uur of 7 over, maar hè… Wat doet een mens anders ’s avonds?

Ondertussen is La Mamma terug van vakantie en heb ik haar scan ’n cut terug bezorgd, maar ik heb de smaak denk ik toch een beetje te pakken, dus ik bereidde al enkele nieuwe projectjes voor. To be continued 😉 …

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Lars, the sequel

Next Post

Charlie-doop