Feestoutfit

Let’s sti(c)k together, ik kon de vorige editie wel smaken en gaf me ook op om aan deze editie mee te doen. Ze hielp me namelijk bij het de-stoffen.ย Marjolein had namelijk volgende opdracht uitgedokterd: fotografeer 3 stofjes uit je voorraad, laat de “Let’s sti(c)k together” dames stemmen welke stof je moet verwerken en maak er een feestoutfit van.

Ik selecteerde een rood-bruine jacquard die al 5 jaar (als het niet langer is) in mijn kast lag, een stofje uit de See you at Six zomercollectie en een restje Atelier Brunette waar ik eerder al een Hellen vest voor mijzelf uit voerde.

De eerste stof won de peiling met ruime voorsprong, dus ging ik daarmee aan de slag en maakte er een feestjurk uit voor mijzelf. Het patroon vond ik in de La Maison Victor van September-oktober 2015.ย  De uitdaging was om op 18 december te bloggen, maar zoals jullie misschien hebben opgemerkt, verwerkte ik ook stofjes 2 en 3 intussen tot hemd en kleedje en blouse. Blogtijd en naaitijd lopen dus niet helemaal synchroon.
De matentabel van LMV is zoals altijd een uitdaging voor mij, neem ik 36 of een 40, ga ik voor de gulden middenweg, of probeer ik toch een combinatie van maten te maken. Dit keer ging ik voor die laatste optie. Achteraf bekeken is het bovenaan zowel in taille als in halsopening wat ruim. Dit paste ik bij mijn tweede Ariรซlย -die eerder geblogd werd ๐Ÿ˜‰ – al aan. De figuurnaden zijn erg leuk, ze maken dat het kleedje mooi aansluit, zonder dat je moet gaan knoeien met rijgdraadjes en neepjes.
Ik probeerde nog eens een blindezoom en deze zoom is al beter gelukt dan de voorgaande pogingen, maar nog niet perfect.
Het nadeel van #selfishsewing is toch wel die foto’s die gemaakt moeten worden.ย  Ik sta normaal achter en niet voor de camera. Kindjes hebben zo de gave om zo onbezonnen en echt op de foto te staan, ik heb altijd een accessoire nodig (zoals een kind) om natuurlijk op de foto te staan, zodat ik de camera vergeet.
Zonder kind gingen we aan de slag met Styliste, mijn nichtje, en Fotograaf Zus. Merci voor jullie inspanningen!

Ik was in eerste instantie niet helemaal overtuigd van de feestwaardigheid van het kleedje. Om eerlijk te zijn was mijn eerste idee “nonnetje dat een zwangerschap probeert te verbergen”, maar dat lag misschien ook aan de selfie van het moment. Volgens de ene zus was het kleedje wel feestelijk mits de juiste accesoires, volgens de andere zus eerder zakelijk dan feestelijk.ย De ketting en oorbellen die ik draag zijn dus geleend van Zus 1 ๐Ÿ˜‰ Ze komen uit een winkeltje in Antwerpen, Lokal, dat echt het bezoeken waard is. 5 dames werken er samen om het winkeltje te vullen met handgemaakt moois: kledij, juwelen, tassen, breiwerk en spulletjes voor het interieur.

Ik vind het met de nodige accessoires toch feestwaardig. Save the best for last:
Heerlijk natuurlijk met een fluffy-zacht konijntje als accessoire, bij gebrek aan een kind is dat ook een goed alternatief zo blijkt. Wederom een ingeving van het nichtje.

Op instagramย zagen jullie misschien al dat ik deze stof dus ook gebruikte voor de Cisse die mijn zoontje droeg op zijn verjaardagsfeestje. Ik droeg toen trouwens ook dit kleedje ๐Ÿ˜€ Twinning met de zoon voor de feestdagen, ik denk dat dat er dus wel zal inzetten.

Ik ben zelf behoorlijk benieuwd wat de andere dames met deze challenge deden, jullie ook? Neem dan zeker ook bij hen een kijkje.

Flaflinko โ€“ Flexje โ€“ Stofjesverslaafd โ€“ Made for Inka โ€“ Adiva Style โ€“ Sewing ร  la carte โ€“ Just Delphine โ€“ Spoetniksels โ€“ ย Frullemieke โ€“ Two Owlettes โ€“ Draadjes โ€“ Just-Just10 โ€“ Larth โ€“ Vlijtig Liesje Knutselt โ€“ Girls In Uniform โ€“ woohoo by Davina โ€“ yjonis โ€“ Wilwarincouture โ€“ Khadetjes โ€“ Noxeema

 

22 Comments
 1. Johanna

  Oh heel erg mooi! En je allerlaatste accessoire is รผbercute ๐Ÿ˜‰ Ik maakte de Ariรซl ook al eens, ook als feestoutfit voor een lente-huwelijk.

  1. Liesbeth

   Dat accessoire was een ideetje van mijn nichtje. Geslaagd dus ๐Ÿ™‚

 2. Katrien | KATRIENETTE

  Ik stem voor feestkleed! Zeker met dat leuke feestkapsel en de accessoires is het party proof.

  1. Liesbeth

   Merci!

 3. Rineke

  Leuke blog heb je. Hier terecht gekomen via Let’s stick together :-). Ik ga je volgen!

  1. Liesbeth

   Dat is leuk om lezen, altijd welkom voor een kijkje.

 4. Noxeema

  Heel mooi en zeker een feestkleed met de juiste accesoires…

  1. Liesbeth

   Dank je! Misschien nog een clutch erbij, zoals bij jouw Lora!

 5. Frullemieke (Lesley De Winter)

  Prachtige jurk!
  Staat je echt mooi.
  En wat een schattig konijntje ๐Ÿ™‚

  1. Liesbeth

   Dank je ๐Ÿ™‚

 6. Qwinta Van Ryckeghem

  Oh wauw, wat een prachtige jurk. Je staat er geweldig mee. Heel knap gedaan… Fijne feesten! x

  1. Liesbeth

   Ik vind het een leuk patroontje en veelzijdig. Nu moet ik gewoon meer kleedjes dragen ๐Ÿ˜‰

 7. Justine

  Top jurk. Zakelijk en feestelijk, met andere accessoires is ze voor veel gelegenheden te dragen.

  1. Liesbeth

   Veelzijdige kledingstukken zijn een win voor de kleerkast! Nu nog investeren in accessoires, zodat ik niet bij mijn zus moet gaan schooien ๐Ÿ˜€

 8. Delphine

  mits de juiste accessoires is dit inderdaad feestelijk,een sjaal voor buiten zou ook nog leuk zijn denk ik (al is uw ander accessoires veel schattiger ๐Ÿ˜‰ )
  leuk gekozen

  1. Liesbeth

   Dat laatste accessoire zou een pak minder schattig zijn om mijn nek en aan sjaaltjes heb ik eigenlijk geen gebrek, goed idee!

 9. Tamara

  Heel mooi!! Ik ben fan! Deze jurk zou ik ook graag dragen!

 10. Tine

  Oh, ik vind het ook een keimooi kleedje!
  Het prtroon komt op mijn to-sew-list ๐Ÿ™‚

 11. Lieve

  Die laatste foto is inderdaad prachtig! Mooi, chique en feestelijk kleedje. Dit is een toppertje!

 12. Sonja

  Ik vind het altijd een plus als kleding op diverse manieren te gebruiken is en jouw jurk voldoet zeker. Je zult veel plezier hebben van deze ‘kameleon’ jurk.

 13. Femke Zimmerman

  Chique en feestelijk zeg, moo gedaan!
  En ik wil dat kaptafeltje lol! Zo schoon ๐Ÿ™‚
  Happy holidays!

 14. anja

  Zo helemaal feest proof, geen twijfels aan. Staat je prachtig.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Wollig warm

Next Post

Dank u, Kerstman!