Er is er een jarig, hoera!

Dit weekend was mijn dochter jarig, 6 is ze geworden! ZES! Het is een huizenhoog cliché, maar ik weet niet wanneer dat gebeurd is. Wanneer is ze zo groot geworden, vaak zo ontzettend verantwoordelijk, lief en zorgzaam? Eén keer knipperen en dat gebeurde. Ze heeft ook nog altijd een erg sterke wil, maar niet meer zo star als het ooit was, dus dat van die fase is waarschijnlijk waar. “Ook dit is een fase, ook dit gaat voorbij”, welke mama heeft dat mantra nog niet gescandeerd?

Toen ik 2 weken geleden in de stoffenkamer kwam om stof te kopen voor een broek voor meneer Draadjes, stapte mijn dame mee uit en koos zelf ook een stofje uit de Michael Miller collectie. Thuis liet ik haar kiezen uit mijn map met patronen. Ze koos voor het Just knot it patroon van Mind the whale.

Door de overslag en dat speelse knoopje vind ik dat zelf ook echt een leuk patroontje. Het was al even geleden dat ik nog een just knot it maakte, dus ik moest de handleiding nog wel eens grondig doornemen, maar die is echt glashelder. Om het kleedje nog meer feestelijk te maken, verwerkte ik een gouden paspel tussen de voor-en rugpanden en de voering. De voering voor de rugpanden maakte ik in 2 kleuren. 1 pand werd lichtblauw en het andere lichtroze. Bij het knopen vind ik het een leuk detail dat beide strikdelen een ander kleurtje hebben.

Omdat het weer nog wat kwakkelachtig is/was, maakte ik ook nog een bolerovestje uit een roze nep-bontje dat ik tijdens een rommelmarkt eens overkocht van Laurence. Om een patroon te vinden, deed ik een oproep via mijn instagram-stories. Bij de reacties zat nu net niet wat ik deed 🙂 De reacties die ik kreeg waren wat tijdrovender, zoals de Sallie-bomber van La Maison Victor en een bomber vestje op basis van de Emma sweater bijvoorbeeld. Ik ging toch voor snel resultaat gezien de geringe naaitijd die ik ter mijner beschikking had. Ik koos voor het gratis patroontje van de Mijo Bolero, maar liet de kap achterwege en voerde met een restje roze tricot uit mijn voorraad.

Ondertussen hebben we 2 feestjes achter de rug met dit kleedje, het vriendinnenfeest komt er nog aan. Benieuwd of ze dan ook voor haar zwanenprinsessenkleed zal kiezen 🙂

Het doet mij in ieder geval deugd dat ze het kleedje mooi vind, want naaien voor een dochter die heel goed weet wat ze wil is niet altijd zo makkelijk 😉

2 Comments
  1. Fanny

    Mooie foto’s van een dochter die straalt in haar nieuwe kleedje. Heel mooie stof ook. Mijn zoon werd 6 in januari, maar ik ben nog wachtende op het verminderen fan het star gedrag. 😉

  2. Tamara

    Prachtig jurkje!! Ideaal voor zo’n meisje!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Want een olifant loopt door!

Next Post

Bob voor mijn Bobette