Eén voor allen, allen voor één!

Ongeveer een maand geleden richtte ik mijn pijlen op Elinor, een patroontje uit “a closet full of magic”. Pijl en boog worden nog niet opgeborgen. Vandaag stelt Qwinta jullie niet 1 maar 2 patronen voor, namelijk de Robin sweater/hoodie en de Jasmine baggie-broek.
Bij Jasmine krijg je de optie om te werken met color-block. Ik deed dat hier in deze broek voor mijn midi-monster, maar ik hield het heel erg subtiel (gewoon omdat ik geen sweaterstof had in eenzelfde kwaliteit hoor, niet omdat ik dacht “ik zal hier eens subtiel gaan doen”). Toch vind ik dat dat een leuk resultaat geeft. Ik naaide op de kniestroken en in de zakopening gewoon een reeks parallelle rode lijnen en voegde een rood touwtje toe in de tailleband. Bij deze Jasmine maakte ik een bijpassende Robin, met een buidelzak waarop ik het rode stiksel terug liet komen.

Ik leende de Brother Scan ’n cut van mijn mama om “Eén voor allen, allen voor één” uit te snijden. Maar die quote heeft weinig draagkracht als je maar 1 trui maakt, toch?
Ik maakte er dus 3 voor Maxi, Midi en Mini en liet hen verplicht poseren voor de foto.

De matentabel start bij 2 jaar, maar voor de jongste spruit kon ik mits wat aanpassingen toch een Robin-cardigan maken.
Voor mijn meisje deed ik een #fratselstyle borduurwerk. Fanny legt trouwens hier haarfijn uit hoe je zo’n borduurwerk aanpakt.

En euhm… ik zei wel dat ik er 3 maakte, maar dat was omdat ik niet wou overdrijven *proest* Ik maakte er eigenlijk veel meer… Het idee kwam zo even in mijn hoofd om alle neefjes en nichtjes “langs mijn kant van de familie” in een Robin te steken. Om dan zo foto’s te maken wanneer de Paasvos kwam (Jaja, in de Kempen kennen we zo iets als de paasvos, die brengt hard gekookte kippeneieren. Het is een traditie die ik maar wat graag levende hou. Vroeger kwam mijn opa ons altijd roepen om te zeggen dat hij de vos had gezien, waarna wij ten strijde trokken om de vos te zoeken in de bossen achter ons huis. Wanneer we jaar na jaar van een kale reis terug kwamen, lagen die kippeneieren in de tuin! De Vos had die zeker verloren toen hij door ons werd opgejaagd 😉 Mijn opa is er niet meer, maar ik zet de traditie maar wat graag verder voor alle neefjes en nichtjes).
Hou u nu vast. Er zijn ondertussen 11 kleinkinderen en het was veel te warm om truien te dragen dit jaar tijdens de jacht!

Ik maakte Robin’s met duimgaten en zonder, met kap en zonder, met buidelzak en zonder, cardigan of “cropped”. Geen enkel exemplaar is hetzelfde.
Ook voor mijzelf, mijn zussen en mijn schoonzus maakte ik een Robin met quote

Dat begint hier een (extreem?) lange blogpost te worden, maar ik wil toch nog wat stoefen met foto’s van mijn familie. Geheel in Robin Hood thema kunnen jullie ook nog een vos #fratselstyle spotten.

Dus 1 Jasmine (althans in deze blogpost 😉 ) en kweetniehoeveel Robins!

3 Comments
 1. Fanny

  Zalig. Wat een prachtige familie en zoveel mooie truien!

 2. Saskia

  Amaai, onder de indruk van jouw productie! Wel tof hé, dat zal inderdaad wel het ‘allen voor één’-gevoel versterken en dat leverde heel veel mooie foto’s op.
  Jouw idee van de rode stiksels en rode touwtje is supermooi geworden.
  Nu vraag ik me wel af hoeveel meter stof je hiervoor kocht … Meteen een hele rol?

 3. Katrien

  Hoeveel meter stof heb jij niet verwerkt ! Knettergek, en onwijs cool !

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Peaches

Next Post

Mijn kinesist is beter dan de jouwe :)