Een Emma zonder dierenleed, beloofd!

Geen kuikens werden gepluimd, geen zeehondenwelpjes gevild en geen schapen geschoren voor het verwezenlijken van dit naaiproject, al deed de perimeter rond mijn naaimachine wel iets anders vermoeden.

Helena raadde me aan om deze stof buiten te knippen, maar het weer gisteren hield me tegen. Ik heb wel dé truk gevonden om geen uitpuilende stoffenkast meer te hebben. Eigenlijk is het heel eenvoudig en kan het kleinste kind dit bedenken. Je moet er gewoon voor zorgen dat de stof niet in je stoffenkast belandt, maar meteen op je naai- (of bij gebrek daaraan) eettafel. Ik voegde alvast daad bij woord voor dit projectje.
Ik kocht bij de Stoffenkamer een nepbontje dat door dochterlief werd uitgekozen. Ze was immers mee naar de winkel, zoals jullie hier konden lezen. Dat bontje moest gaan dienen voor een Emma-trui  van Griet aka Emma en Mona. De stofkeuze kon beter voor dit project. Heerlijk zacht, dat wel, maar minimale rek. Niet echt het beste huwelijk voor een trui. Gelukkig is de Emma trui een oversized model en knipte ik de halsboord wat wijder.

De trui past perfect op het Lotta-rokje dat ik hier al eens toonde.  Zowel de trui als het rokje zijn gratis patronen van de hand van Griet.

Dochter die het altijd te warm heeft en dus liever geen truien draagt, wist ik met dit exemplaar toch maar weer eens mooi te verleiden.

Ik zie bij 80% van de mensen die ik volg op Instagram “the best nine of 2017” verschijnen, een overzicht van de foto’s die op het meeste hartjes werden onthaald in 2017. Ik doe daar dit jaar nog niet aan mee, ik voel me nog teveel “newbie” om al met de groten mee te draaien. Als je me volgt, zie je daar wel waar ik momenteel mee bezig ben. Al de patroontjes die ik kreeg voor Kerst, worden aan een test onderworpen!

Prettig eindejaar! Ik wens iedereen voor 2018 een goede gezondheid, zodat alle plannen die je kan hebben uitvoerbaar zijn. En verder ook: een lat die zo hoog ligt, dat je er met gemak onderdoor kan lopen! (De Lagom-gedachte leeft voort!)

1 Comment
  1. Nathalie V.

    schoon gerief!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Dank u, Kerstman!

Next Post

1 januari - 66 meter en een doos restjes