De zoektocht naar Elinor in mijn Merida…

Een keer per maand neemt Qwinta ons mee naar de krochten van haar creatieve brein. Ik daalde al een paar keer mee af en ik kan niet anders dan concluderen: deze vrouw is gek of geniaal, of een combinatie van beiden. Ik ben ontzettend fan van haar gave om zaadjes te laten ontkiemen, te tekenen, te herwerken en ons prachtige patronen te brengen. Deze maand presenteert ze ons Elinor, een karakter uit de disney/pixar film Brave.
De film speelt zich af in het middeleeuwse Schotland, Elinor is koningin en moeder van Merida. Ze bereidt haar dochter voor op de troon, maar Merida heeft het niet zo met regeltjes en etiquette. Zij doet liever haar eigen zin en zou willen dat haar moeder ook wat losser zou zijn. Door een twist van het lot (of spoiler alert de inmenging van een heks) verandert Elinor in een beer. Maar genoeg gespoilerd! Ik moet het over naaien hebben.
Ik wilde gewoon een klein beetje kader scheppen om mijn naaisel aan op te hangen. Het is namelijk zo dat we altijd proberen om in thema te naaien zoals hier en hier. Je probeert dus om iets van de film in je project te incorporeren.
Sta me toe om nóg even een zijsprongetje te maken. Hoezeer ik ook hou van stof en stof kopen (het zou een hobby kunnen zijn naast het naaien), ik wil écht dat mijn persoonlijke stoffenvoorraad slinkt, dat doe ik deels door stofjes waarin ik echt geen project meer zie hier te verkopen, maar ook door stofjes een ander doel te geven dan waarvoor ik ze eerst had gekocht.
Het stofje dat ik hier gebruik is een gekoesterd stofje van cloud 9 in lieflijk roze. Niet echt een kleur die je associeert met hetzij Elinor hetzij Merida, maar ik moet er ook voor zorgen dat mijn eigen Merida het resultaat wil dragen, niet waar? Dit keer is het naaien in thema dus wat subtieler.

Mijn Merida heeft mogelijks een nog sterkere wil dan Merida uit Brave, ze wil niet meer dat ik voor haar naai. Ze wil in de winkel kunnen kijken en voelen en kiezen, dat kan volgens haar niet als ik voor haar naai. Ik begrijp het ergens wel. Als ik voor mijzelf naai kan ik me in het begin van een project ook niet zo goed voorstellen hoe die ene stof bij dat ene patroon en mijn lichaam gaat staan, maar ik deed hier dus nog eens een poging om haar het winkel-gevoel te geven door het patroon en de opties met haar te overlopen.

Ze koos voor een A-lijnmodel, met rimpelmouwtjes, maar wou geen kraag. Dat was een behoorlijke denkoefening voor mij om dat in orde te krijgen, omdat ik hiervoor een beleg moest tekenen dat mooi onder het knopenpad moest verdwijnen, maar ik slaagde in mijn opzet.
Het is gebruikelijk dat hemdsluitingen bij kledingstukken voor dames/meisjes rechts over links sluiten (Mamadammeke leerde me daarvoor een ezelsbruggetje DROL: Dames rechts over links), maar ik deed het dus bewust omgekeerd, om subtiel in thema te naaien 😉

De schattige berenknoopjes vonden we samen bij Veritas. Bovenaan een grotere roze beer (de mama) en over de identiteit van die kleinere blauwe exemplaren zal ik niet “spoileren”. Plan maar eens een filmmiddagje 😉 Misschien in de paasvakantie?
Dan zit ik alweer met mijn hoofd in een ander kamertje van Qwinta’s brein.

Mijn Merida oefent ondertussen haar boogschietkunsten om zo goed te worden als de enige echte.

1 Comment
  1. Qwinta Van Ryckeghem

    Hihi, ik weet mijn hoofd maakt soms gekke sprongen (LOL). Oh wat hou ik van jou petoetje haar sterke wil. Niet altijd even makkelijk en een moeder krijgt er soms grijs haar van… MAAR, ze staat prachtig in haar” bere”kleedje. Knap gedaan!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Riva by Fibre Mood

Next Post

Peaches