De nieuwe stoffenkamer

Mijn eerste lapje stof dat ik kocht in een lang vervlogen tijd, kwam van bij de Stoffenkamer op de Coupure Rechts. In een parel van een herenhuis met witbepleisterde gevel in neoclassisistische stijl, ging een prachtige stoffenwinkel schuil. In de voorkamer kon je snuffelen tussen tricot en sweaterstof, in de gang passeerde je jeans, badstof, wafelkatoen, gabardine en in de achterkamer vond je alle katoentjes én een wand vol paspel, biais en tassenband in zoveel kleurtjes en schakeringen dat het voor je ogen zou gaan duizelen.
De stoffenkamer was de eerste stoffenwinkel die ik bezocht toen ik begon te naaien en is altijd mijn referentiepunt gebleven.
Toen Helena de winkel overnam, runde ze hem nog 2 jaar op de Coupure Rechts, maar ondanks mijn lof over het gebouw, geef ik toe dat de indeling zich misschien niet zo leende voor een stoffenwinkel. Het feit dat de stoffen er over verschillende ruimtes verdeeld moesten worden, maakt het moeilijker om je klanten bij te staan met raad en daad. Het overzicht kan dan kwijt raken.
Hoewel ik moeite heb met verandering, begrijp ik de keuze van de verhuis en als dan een pand zich aandient in de Jozef Kluyskensstraat met ruimte voor én stoffen én workshops én met uitzicht op een historische site, dan moet je springen zeker? Ook of zeker (?) als jonge onderneemster met lef om je te onderscheiden.

Ik ging een week eerder nog een laatste keer langs op de oude locatie waar ik nog een 3+1 gratis couponnenslag deed en verder maakte ik aantekeningen in mijn notitieboekje over welke stoffen ik allemaal wou kopen tijdens het feestelijk openingsweekend. En nu ja … dat was een hele lijst, waar ik me natuurlijk weer to-tààl niet aan hield! Maar ik laat nogal makkelijk op mij inpraten en er stond daar een bordje “sewing is cheaper than therapy”. Wat kon ik anders doen? Ik sprak samen met een vriendin af om de nieuwe locatie te gaan keuren, maar vooral om Helena te steunen natuurlijk. Ze is altijd zo vriendelijk en behulpzaam, zelfs tijdens piekmomenten als een stressvolle opening van een nieuwe zaak behoudt ze haar rust en kalmte.

Hoewel ik al vaker passeerde aan de Jozef Kluyskensstraat, waar de Stoffenkamer nu gevestigd is, was het gebouw me nog nooit eerder opgevallen en dat is ten zeerste bizar te noemen. Wat een paradijs! Veel natuurlijk licht, veel ruimte (gi-gan-tisch) én rolstoeltoegankelijk, dat krijgt een extra + Het workshopgedeelde ligt op een tussenverdiepje (met hellend vlak, hopelijk is dat blijvend), zodat je kan naaien en in verbinding kan blijven met de winkel. Het knopenkunstwerk aan de kassa vind ik ronduit geweldig. (Nu niet voor in mijn eigen woonkamer, maar wél voor een stoffenwinkel). Hieronder enkele sfeerfoto’s en een foto van mijn buit van de dag.

Ik zou zeggen: ga ook eens een kijkje nemen. Ik kocht niet de hele voorraad op en tijdens het openingsweekend krijg je 10% korting.

1 Comment
  1. Helena balcaen

    Bedankt voor de mooie woorden Liesbeth, zo fijn! Helena x

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

In memoriam, kraanvogels

Next Post

Lou^2