Dank u, Kerstman!

De Kerstman was mij goed gezind. Niet alleen kreeg ik zo ongeveer alles wat ik op mijn wenslijstje had gezet, ik werd via instagram ook de gelukkige winnaar van 2 patronen en van een meter van de overal uitverkochte maple seeds stof van de vorige See You At Six collectie.
Een kleine opsomming van mijn nieuwe patronen: Charlie van zonen 09, Jacob van zonen 09, Rocco van zonen 09, Cosmo van Sewpony, Cobalt van Blou en de Bethioua van Elle Puls. Ik won de Zahara Peplum bij de Dutch giveaway van Sansahash en bij de giveaway ter ere van de vierde blogverjaardag van Petiteboutdechou mocht ik een digitaal patroon kiezen van Compagnie M. Ik ging voor de Ileana jurk. (Van een overkill aan linken in een blogbericht gesproken 😀 )
Na deze 2 win-ervaringen, zal je me niet meer horen zeggen dat ik “nooit iets win”, want niets blijkt minder waar. Ik ben heel erg blij dat ik geloot werd. 2017 was niet altijd even lief voor mij, ik verloor twee vriendinnen aan kanker, dus “niet altijd even lief” kan je als een serieuze understatement lezen. Al compenseert het winnen  het verlies natuurlijk niet!

De digitale patronen liet ik afprinten bij plotgemak.nl. Je krijgt er een A0 voor een appel en een ei en je kan ervoor kiezen om de A0’en te laten vouwen naar A4, zo kan je je patronen makkelijk opbergen. Ik zou dringend werk moeten maken van het inventariseren van mijn patronen. Tips en tricks om patronen overzichtelijk te bewaren zijn altijd welkom.

Naast patronen, bracht de Kerstman ook een bon van de stoffenkamer en ik had er ook nog een liggen die ik bij een vorige gelegenheid van een vriendin had gekregen. Ik keek eerst uiteraard in eigen voorraad om mijn naaiwerk van de komende maanden te plannen, maar ik had niet genoeg stof! Mijn kinderen groeien als kool, ze hebben water in hun kelder en lopen met blote buiken rond en daar is het niet het seizoen voor, dus drong een bezoekje aan de stoffenkamer zich op.
Man en kinderen vergezelden me. De Stoffenkamer is kinder-proof, zoveel is zeker, ik heb foto’s die dat bewijzen. En meneer Draadjes zag in iedere stof wel een leuk project. Hij was zelf al instant-verslaafd, wat een mooie winkel al niet kan doen 😉
De kindjes droegen toevallig beiden de trui die ik voor hen breide, ideaal moment dus om wat foto’s van hen te laten nemen door Meneer Draadjes terwijl ikzelf wik en woog welke stofjes ik wel en welke ik niet zou meenemen.

De wol voor deze truien kocht ik bij wolnut. Bij mijn zoontje gebruikte ik 2 kleuren groen. Ik had nog wol over van de trui die ik voor mijzelf breide, dus die gebruikte ik bij hem voor de boorden en nog wat extra cm’s.

Dochter koos zelf de kleur van haar wol en ging voor koraalroze, goede keuze! Het spectrum van kleuren die ik mag gebruiken voor haar breidt uit!

Nu kunnen wij dus al thrinnen:
Meneer Draadjes vraagt wanneer ik eindelijk een trui voor hem zal breien, maar ja … Ik zal niet zeggen dat hij de aankoop van stoffen stimuleerde, maar hij zette ook geen rem op het aantal rollen die ik aandroeg bij Helena, dus ….
… als ik morgen mijn patronen in mijn brievenbus krijg, denk ik dat ik begin te naaien!

Nog een prettig eindejaar!

1 Comment
  1. Joke (The Needle Of Choice)

    Oh, wat kan jij veel leuke dingen gaan maken, zeg! En de eerste Rocco’s die zag ik eerder al, ik lees een beetje omgekeerd precies 😉
    Sterkte bij het verlies van je vriendinnen <3

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Feestoutfit

Next Post

Een Emma zonder dierenleed, beloofd!