Candy met mijn ogen dicht

Het aantal candyjurkjes uit La Maison Victor dat ik al maakte, kan ik niet meer op 2 handen tellen. Ondertussen lukt dat naaien ervan dus bijna met mijn ogen dicht 😉

Roze en eenhoorns gecombineerd in een stofje van Michael Miller (Unicorn forrest in blosem pink), toen ik dat stofje zag liggen bij De Fabrik  zag ik zo de schittering in de ogen van mijn dochter voor me. Ze is kledingsgewijs wat ik noem een meisje-meisje. Hoewel ik niet het gevoel heb dit in de hand te hebben gewerkt, en al zeker niet te hebben aanmoedigd, is roze nu eenmaal een constante geworden in haar kleerkast. Als het niet een beetje roze of glitter heeft, vindt ze het niet mooi en blijft het -moeders inspanningen ten spijt- gewoon in de kast hangen. Ik heb zo al veel kleedjes doorverkocht aan vriendinnen, die er op hun beurt dan wél blij mee waren.

Toen ik dat stofje zag liggen en me voorstelde hoe blij mijn meisje-meisje ermee zou zijn, nam ik een halve meter mee.  Ik had stiekem het plan opgevat om haar eens iets anders te laten dragen dan kleedjes. Als ik nu een mooi T-shirt zou maken van dit stofje, zou ze het misschien wel eens willen aandoen in combinatie met een rokje of -wie weet- zelfs een broek! Maar toen het verwerken van de stof dichterbij kwam, begon ik toch te twijfelen… Zou ze het echt wel aandoen als het een T-shirt werd? En wie ben ik om haar met lichte manipulatie te laten kiezen voor een niet-kleedje? Bovendien zijn kleedjes ook wel gemakkelijk, toch? 1 kledingsstuk aantrekken en er kan een vinkje bij een van eerste taken van de dag “aankleden”.
Met een halve meter stof kom je in maat 110 niet meer zo ver, zeker niet als het de bedoeling is dat het een jurkje wordt met lange mouwen, dus dook ik in mijn stoffenkast en vond waarempel een effen roze stof die daar perfect bij paste.

Na wikken en wegen en alle patroondelen zo zuinig mogelijk te verdelen over de stof, kwam ik tot de combinatie: Roze mouwen en steekzakjes; de rest eenhoorns. Aangezien er in een candyjurk een lintje hoort, dat ik niet had, knipte ik gewoon een lange strook uit het effen roze stofje, zodat dit dienst kon doen als lintje.

Ik werk de Candyjurk altijd een beetje anders af dan hoe het beschreven wordt bij LMV. Daar laten ze de (korte) mouwtjes onafgewerkt en plooien ze de halslijn gewoon 1 cm naar binnen om.  Ik vind het persoonlijk toch properder afgewerkt met een halsboordje en een tweelingstiksel aan de mouwen. Het rokdeel verleng ik altijd met 12 cm, omdat het anders veel meer een tuniek dan een kleedje is.

Het geoefende oog ziet dat het halsboordje op de foto’s met model ook uit eenhoorn-stof is, terwijl dit in de eerste foto  uit de effen roze stof was. Wel, dat zijn de genen langs vaderskant die ook al bij eerdere naaisels de kop op staken (pun intended) 😉 Haar hoofd kon er gewoon niet door. 🙂

5 Comments
 1. De wonderkamer

  Heel mooi. Mag ik vragen hoe je het doet om er lange mouwen in te zetten?

  1. Liesbeth

   Ik maakte de Candydress al in verschillende “formaten”. Je kan kiezen om de mouw zelf te verlengen tot de gewenste lengte op basis van een passend t-shirt. Ik maak gebruik van Het Billie-patroon van zonen09 om een Candydress met lange mouwen te maken. Ik gebruikte ook al de Raglan-versie om een Raglan-Candydress te maken. Als je een T-shirt patroon gebruikt, moet je er enkel op letten dat je de onderrand eventueel verlengt om de omslag te kunnen maken voor het koordje en dat de breedte van je T-shirt overeen komt met de breedte van je rokdeel.

   1. De Wonderkamer

    Bedankt! De Billie ligt hier ook. Ik probeer het zeker en vast voor deze winter. 😘

 2. mamadammeke

  Heel erg mooi!

 3. Karen

  Ik ontdekte net je blog. Jouw stijl leunt dicht aan bij de mijne, mooie dingen die je maakt. En in het verhaal van jouw dochter herken ik mijn dochter. Er moet roze of glitter in zitten, of ze draagt het niet. En ik heb haar ook helemaal zo niet opgevoed :). Ik blijf volgen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Een gat in mijn hand en wat daarop volgt.

Next Post

Lora meets Atelier Brunette