Bob voor mijn Bobette

Bob, daar hoort de associatie Bobette bij niet? Die boeken van eventail junior, ’t is een beetje nostalgie. Ik ben benieuwd hoe ze die Franse les dezer dagen aanpakken in het onderwijs, ik denk niet dat mijn kinderen nog de Bob en Bobette associatie gaan maken.
Bob is ook deze geweldige podcast. Als je nog geen fan bent van podcasts, begin er dan niet aan. ’t Is een wijze raad 😉
Vanaf vandaag krijgt Bob een extra associatie: de kleuterboekentas of rugzak in een maatje groter van Atelier Para Ti.

Ik mocht het patroon in avant première testen en dat was niet geheel zonder vrees. Toen ik me opgaf als tester, wist ik namelijk nog niet dat het te testen patroon een rugzak zou zijn. Mijn ervaring met tassen maken is niet zo groot. Ik naaide al wel eens eerder een rugzak, maar ik ben meer gedreven in het maken van kledij. Nu is Bob niet zomaar een rugzak, het is een rugzak met een verhaal en veel opties: een voorzakje met rits of schuine steekzak met zijzak, zachte en verstelbare schouderriemen, drinkbushouder, borstgesp, handvatsluiting,… alles erop en eraan dus.

Mijn dochter sluit dit schooljaar het kleutertijdperk af. Ik gaf me dus op om de grote rugzak te maken, zodat zij die zou kunnen gaan gebruiken in het eerste leerjaar (pinch me! waar is de tijd naartoe? Ze wordt zo groot, zo rijp, zo knap…) Ik ging in mijn stoffenvoorraad op zoek naar stofjes die haar zouden aanspreken, alle fournituren (rits, passanten, tassenband, style vil) kocht ik (uiteraard?) bij K-bas.

Als buitenstof koos ik voor een gestreepte canvas. Bob leent zich tot spelen met lijnen of kleur. Ik maakte de versie met schuine steekzak en ging voor een full option: een zijzakje, zachte schouderriemen, 2 handvaten, sluitlusje rond de handvaten en houder voor een drinkbus. En daar ben ik nu behoorlijk blij mee.

Het is een heel mooie rugzak geworden en dat maakt het leed van komende 1 september misschien wat draagbaarder. Kleine meisjes worden (veel te snel) groot.

Hebben jullie ook zin in Bob? Dan kan je hem vanaf nu kopen bij
Atelier para Ti, K-bas, Bobby Sewing, Lana Lotta, De stoffenkamer, Atelier Linabo, The Sewing Loft, Madeline de stoffenmadam, Madame Tricot en Huis van Katoen

4 Comments
 1. Delphine

  Echt een leuke rugzak. Ik ben zelf ook heel erg fan van mijn bob

 2. SewBel

  Waw hoe prachtig mooi gemaakt!! Lijkt me toch wel enige uren werk, chapeau!

 3. Tessa

  Wat is deze mooi geworden! Mag ik vragen waar je deze gestreepte canvas vandaan hebt?

  Mvg, Tessa

  1. Liesbeth

   De canvas komt van bij Stofstill, het was een coupon, dus ik weet niet of je hem nog zal kunnen vinden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Er is er een jarig, hoera!

Next Post

Stayin' alive!