All you need is less

35, zoveel lentes heb ik vandaag op de teller. Ik wou daar eigenlijk niets over vertellen, omdat het niet specialer voelt dan 30 of 34 of iets daar tussen, maar als je blogt op je verjaardag, dan moet dat precies toch. Dus bij deze: 35 🙂

Voor mijn 35ste verjaardag, brengt Fibre Mood een nieuw tijdschrift uit, vanaf vandaag in je favoriete naaiwinkel en meer moet dat niet zijn. Als je 35 bent, is all you need less. Geen grote cadeaus, wilde feestjes, exuberante escapades, neen. Geef mij maar een lap stof en mijn naaimachine en even mijn verstand alleen op naaien zetten. Dat kan zo’n deugd doen en dat gaf Fibre Mood me, een klein beetje op voorhand al mocht ik kijken naar al het moois in de nieuwe editie. Ik vond het moeilijk kiezen met dit nummer, maar aangezien tijd ook schaars is, zo aan het einde van het schooljaar en we ons nog steeds in een soort van lockdown light bevinden, ging ik voor complexloos eenvoudig naaiplezier.

Ik begon met de Ida, wat een mooie naam ook. Ik moet toegeven dat ik ook val voor namen van patronen en nam braaf een lap viscose die ik ooit kocht om er een blouse voor mijzelf uit te maken, maar dat bleef een jaar of 5 vermoed ik een onuitgevoerd plan. Met die lap naaide ik mijn eerste Ida, noem het een proefversie. Ik weet ondertussen dat ik patronen moet verlengen, omdat ik blijkbaar een langer dan gemiddeld bovenlijf heb. De 2 cm die ik toevoegde was niet genoeg! Het is ok, maar niet om al bloesend te dragen.

Dit keer hadden we de mogelijkheid om Ida en Betsy in combinatie te maken, ik zag wat op tegen het afdrukken van Betsy op A4, veel knip en plakwerk voor een relatief eenvoudig patroon. Koop dus maar gewoon het hele boekje, je wilt zeker ook wel de combinatie met Ida maken, en dan kan je het druk-knip-en-plakwerk overslaan.

Mijn stoffenvoorraad voldeed niet om een combinatie Ida-Betsy te maken, dus ging ik online een kijkje nemen bij de stoffenkamer. Ik bestelde een zwarte viscose om te combineren met de top van hierboven én een prachtige roestkleurige Atelier Brunette. I swear: Atelier Brunette ontwerpt die stoffen voor mij(n huidtype).
De zwarte viscose was jammer genoeg te hard voor bij Ida nummer 1, dat is het nadeel van online stoffen kiezen…. Die ligt nu dus even opgeborgen voor een later project.

De Atelier Brunette veranderde in no-time in een perfect zittende combinatie (en ik verlengde Ida met 4 cm). Mijn zoon van 4 jaar zei: “Mama, je bent mooi, je kan zo naar je trouwfeest gaan. Je bent nu een prinses.”
De waarheid komt uit een kindermond, we gaan daar niet over discussiëren.

En stel dat je op restaurant gaat (nu dat weer mag) en stel dat je morst met je miso-soepje (puur hypothetisch natuurlijk), dan kan je de Ida achterstevoren aandoen, met een iets minder diep uitgesneden decolleté en dan ben je klaar voor het dessert!

Neem zeker eens een kijkje bij de andere deelnemers van de linkparty! Er zit heel veel naaispiratie bij!

6 Comments
 1. Delphine

  Mooie stukken en happy birthday 🎉

  1. Liesbeth

   Dank je Delphine!

 2. Iebe

  Prachtig Liesbeth! x

  1. Liesbeth

   x terug!

 3. Katrien Depoorter

  Gelukkige verjaardag !
  Prachtige combinatie !
  Ik plan dezelfde combi, maar in de chesnut (donkerroest) met kleine stipjes, twijjfel wel nog of ik een topje maak of de ida …
  Ik heb gewoon verwezen naar mijn IG deze keer, geen tijd en zin om te schrijven …

  1. Liesbeth

   Je kan ook de Ulla (als top) bij je Betsy maken. Ik vind de Ida als jurk persoonlijk te recht 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Coronatijden

Next Post

To kring or not to kring, that's the question!