1 september – 1 jaar bloggen

41 bogposts en 139 instagramberichten is waar 1 jaar bloggen me heeft gebracht.
Ik wist niet goed of ik daar iets mee “moest”. Hoort dit in de verf gezet te worden, zo een blogverjaardag? Ik voel me nog altijd een leek in blog-en instagramland. Ik doe vast niets volgens de etiquette en wil daar gerust over bijleren. Tips and tricks zijn altijd welkom!

Omdat 1 september toch ook een symbolische dag is en mijn jongste spruit voor het eerst naar school gaat, besloot ik toch om vandaag een blogpost op jullie af te sturen. Wie tot op het einde leest, maakt kans om iets te winnen 😉
Is het niet om te vieren dat draadjes.be jarig is, dan wel om een verhaal te delen over mijn kapoen in de stoffenkamer. Na de release van Fibre Mood en het zien van de Sella rok bij Eleen en Laurence was ik helemaal verliefd op die corduroy. Mijn dochter was ook fan, vooral van de outfit die Laurence showde, want haar dochter droeg een roze trui. Ze wil dat ik identiek dezelfde trui voor haar vind of maak. Aangezien het een soldenaankoop was bij Laurence uit een vorige collectie, is de kans klein dat mij dit gaat lukken, maar dat is een horde die ik op een ander moment moet nemen. Toen ik bij de stoffenkamer binnenliep met mijn 2 schatjes van patatjes, bleek de roze en cognac corduroy uitverkocht. 🙁 (Ondertussen is die trouwens terug binnen én in mijn bezit 😀 )
Dochter koos dan een ander -roosachtig- stofje om haar Sella uit te zien verschijnen en zoon werd ondertussen wild van zo ongeveer alle stofjes die hij tegenkwam. Helena zal beamen dat hij aandoenlijk schattig was, al knuffelend met rollen stof. Voor hem wou ik graag een Phoenix sweater maken met 1 september in gedachten. Ik heb zelf véél stof, maar dus echt niet veel sweater stof en voornamelijk ook veel meisjes-achtige stofjes, dus “moest” ik toch een half metertje meenemen voor hem.
Het allerschattigste en meest enthousiaste was hij bij de ssssssssssslangen van Eva Mouton. “MAMA MIJ WEL MOOI”-roepend en knuffelend + de rol naar de kniptafel slepend. Die voorliefde voor stofjes, dat moet toch ergens in de genen zitten. Jullie hadden zijn snoetje moeten zien. Geen enkele mama zou daaraan kunnen weerstaan! Met veel plezier kocht ik voor hem de slangen en liet me de korting op mijn klantenkaart wel bevallen 😉 Stofjes kan je ook quasi gratis kopen 😀

Thuisgekomen ging ik aan de slag met het patroon. Op basis van zijn afmetingen kwam ik er al snel op uit dat ik 5 cm extra lengte nodig had aan de mouwen en aan voor-en rugpand. Anders zou het een croptop worden en met de herfst in aantocht is dat toch niet wat hij in zijn kleerkast nodig heeft. Ik versmalde het patroon ook een centimeter of 2 omdat ik oversized mode niet zo mooi vind bij mijn kindjes.

Na het sluiten van de schoudernaden zag ik al heel snel dat mijn mannetje nooit-van-zijn-leven door die opening zou kunnen met zijn hoofd. Stoffenliefde zit in de genen, maar ook grote hoofden (waarvoor dank, Meneer Draadjes :p). De schoudernaden gingen weer open en ik voegde een extra schouderpas toe om de trui te laten passen. Omwille van de vorm van de neklijn moest voorpand dan achterpand worden, je hoort het: Het was een niet zo eenvoudige bevalling, voor een -wat ik dacht- simpele sweater. Wat een half uur hoorde te duren, duurde uiteindelijk meer dan een uur, maar ik kan wel showen met een detail van de afwerking waar ik heel blij mee ben 😉 Ik werkte voor het eerst de halsboord aan de binnenkant af met de zelfkant van de stof.

Verder ben ik ook heel blij over hoe blij het mannetje is met zijn trui. (Ja ik heb de neiging om altijd eerst veel te typen en pas daarna met de foto’s te komen, maar dat is een kronkel in mijn hoofd. Ik kan niet typen over het tot stand komen van iets en daartussen dan al foto’s van het afgewerkt product tonen).
Kijk dus nu maar even mee naar zijn snoetje:

Overmorgen gaat hij dus voor het eerst naar school in zijn serieus aangepaste Phoenix sweater in de “MAMA MIJ WEL MOOI”-stof en jullie kunnen iets winnen!
Van een halve meter slangenstof schiet niet veel over, dus wat ik weggeef is niet gelinkt aan het onderwerp van dit bericht, maar zoals ik al zei… ik heb veel (voornamelijk) katoenen stofjes. Het is misschien een onorthodoxe manier om het aantal lopende meters in mijn stoffenkast (nu ja goed, curver boxen) te doen slinken, maar het doel heiligt de middelen 😉

In de aanbieding voor jullie: een lap katoen met ananassen van Poppy van 65 cm, een lap appelblauwzeegroene stof met een soort van doolhof op van 1m20 en een lap soft cactus konijntjes van 1m40. Dat scheelt bij mij weer dik 3 meter om op te bergen.


Als je wil winnen, ga dan naar mijn instagrampagina, volg me en tag 1 iemand die misschien ook wel wat interesse heeft in deze giveaway.
Op 7 september maak ik de winnaar bekend!

2 Comments
  1. Cornelia

    Proficiat met 1 jaar bloggen! <3

  2. Leentje

    Proficiat met de blogverjaardag! En dat “probleem” van eerst tekst en dan foto’s, dat is zo herkenbaar ;-)!
    Veel succes op de eerste schooldag!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Primeur!

Next Post

Sella #1