1 januari – 66 meter en een doos restjes

1 januari, het inventaris werd opgemaakt. Aan goede voornemens doe ik niet, ik doe gewoon van Lagom, dat vertelde ik al een paar keer. Maar aan het prominente probleem van mijn stoffenopslag moet toch eens een einde komen. Ik inventariseerde dus. 66 meter stof en een kartonnen doos restjes. Ik dacht oprecht dat het veel erger gesteld was met mijn voorraad, veel zal dus liggen aan de manier waarop mijn stof momenteel gestockeerd wordt (grotendeels in een wasmand, torenhoog gestapeld, naast het tafeltje waaraan ik naai). Netjes opgevouwen valt die 66 meter eigenlijk nog wel mee, maar met 66 meter ga je niet zomaar ineens aan de slag hè?
Laat het me geen voornemen noemen, maar een intentie … 31 december 2018 moet dat toch een pak -en ik specificeer bewust niet- minder zijn. Het streven is dus om geen stofjes bij te kopen gewoon omdat ze mooi zijn. Meer nog: het doel is om enkel te kopen wat kan worden verwerkt en een voorraad van 66 meter voor mij als een hobby-naaister is gewoon buiten proportie.
Gelukkig kan ik al meteen een goede toon zetten, want ik kreeg met Kerst verschillende patronen waarmee ik aan de slag wil.
Sharon van zonen 09 bracht een nieuw patroon uit, de Rocco. Het is eigenlijk een patronenkit met een heel erg comfortabel bovenstuk en onderstuk. Comfortabel … doet een beetje denken aan de nieuwe See You At Six Frech Terries, niet? En laat ik daar nu nog vóór het 1 januari was, heel erg veel lopende meters van hebben ingeslagen.

Hoera! Ik presenteer mijn eerste verwerkte meters van 2018!

Voor mijn eerste Rocco gebruikte ik een sweaterstof die ik ooit kocht om de Aaron vest uit La Maison Victor te naaien voor mijn zoon. De stof vind ik nog altijd heel mooi, maar een Aaron vest is het nooit geworden. Heel erg blij met de Rocco met ingestikte plooien die het wel haalde! Ik naaide de standaard maat 92. Dit valt nog wel ruim, de stof is ook nogal stijf, dus ik nam me al meteen voor om de volgende Rocco sweater toch in de smalle maat te maken.
De broek die ik erbij naaide, maakte ik uit mosterdgele zachte sweaterstof uit mijn voorraad, ooit wou ik er een trui voor mijzelf uit maken, nu dus heel blij met de Rocco-broek die ze is geworden 😉 Ik maakte de versie met ingestikte plooien en steekzakken, daarvoor gebruikte ik ook de Aaron-stof

De tweede Rocco-sweater maakte ik met de buidelzak-optie en in de smalle uitvoering. Ik gebruikte weer dezelfde stoffen als hierboven. Hoewel ik de smalle uitvoering maakte, valt deze even breed als de eerste Rocco-sweater. Waarschijnlijk kan je raglan niet vergelijken met ronde mouwen? Bovendien zijn beide stofjes niet te vergelijken qua textuur.

De derde Rocco die van onder mijn naaimachine rolde (jaja, ik was op dreef), maakte ik uit de Roosters van SYA6. Ik ging nu voor een gewone raglan zonder tralala en versmalde voor-en achterpand nog met 1cm. Ik maakte ook een broek in dezelfde stof met steekzakken in zwarte tricot en liet de ingestikte plooien hier achterwege. Het patroon voor de Rocco broek voorziet in oogjes om rijgkoordjes door te steken, maar ik voegde gewoon een extra elastiek in de heupboord toe. Elastiek genoeg in mijn voorraad, maar grote eyelets niet 🙂

Die Rocco, dat is een blijvertje, ik voel het. Net als de Billie zal deze bovenaan in mijn patronenkast liggen, zodat ik er vaak naar kan teruggrijpen. Binnenkort heb ik hem alvast weer nodig voor de verjaardag van mijn petekind. De geschikte SYA6 stof ligt daarvoor al klaar.

Daarnaast testte ik ook al de Bethioua in 2 stofjes uit mijn voorraad en de Cobalt, eveneens met stofjes uit mijn voorraad.  Misschien verschijnen die binnenkort ook wel hier of op Instagram. Dat maakt dat ik nu de teller al op 60,5 kan zetten. Niet slecht voor de eerste naaiweek van 2018!

Happy Sewing!

3 Comments
 1. Nathalie V.

  Waw, zeg. Ik ben onder de indruk. Zowel van de Rocco als van de indrukwekkende verkleining van de voorraad. Well done!

 2. Delphine

  Amai dat is al een mooi cijfer voor dit jaar, ik verwerkte daarnet mijn eerste 3m70
  Hele mooie rocco’s trouwens

 3. Joke (The Needle Of Choice)

  Ik zag ze dus al op Instagram, en nu officieel hier. Echt mooie stuks maakte je! Ik ben helemaal weg van Rocco!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Prev Post

Een Emma zonder dierenleed, beloofd!

Next Post

Match made in heaven